A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az email küldés kapcsán eddig sokaknak lehetett hiányérzetük, hiányolhattak egy bizonyos funkciót. Mégpedig azt, hogy a levelet előre meg tudjuk írni, de az csak később kerüljön elküldésre.

A Gmail most erre is lehetőséget ad, mutatjuk, hogyan!

Mire jó ez?

Előfordulhat, hogy szeretnél valakinek emailt írni, de nem szeretnéd még akkor elküldeni, amikor megírod a levelet. Ezért vagy elküldöd mégis a levélírás időpontjában, vagy megpróbálod nem elfelejteni, hogy később írd meg a levelet.

Konkrét példa: szeretnél valakinek egy névnapi, szülinapi, vagy valamilyen egyéb köszöntést küldeni, és ez mondjuk este 8 órakor jut eszedbe, de csak a következő nap lesz aktuális a levél (pl. másnap lesz a szülinapja az ismerősödnek). Ilyenkor vagy felköszöntöd előre, vagy másnap megpróbálod nem elfelejteni elküldeni neki az üdvözlő leveledet.

Mostantól viszont megteheted, hogy megírod a leveledet akkor, és beállítod, hogy a küldés csak másnap reggel (vagy amikor szeretnéd) történjen meg. Így nem kell előre köszöntened, és azon sem aggódnod, hogy nehogy másnap elfelejtsd a levelet megírni. Majd a Gmail megoldja helyetted, hogy a kért időpontban történjen meg az email küldése.

Hogyan használhatod?

Írd meg a levelet a megszokott módon, azonban a Küldés gomb helyett a gomb mellett található nyílra kattints, majd ott válaszd ki a Küldés ütemezése menüpontot.

A felugró ablakban kiválaszthatod a rendszer által felajánlott időpontokat (ehhez egyszerűen kattints bármelyik időpontra), vagy pedig alul kattints a Dátum és időpont kiválasztása gombra, ahol konkrét dátumot és időpontot is meghatározhatsz.

Mi van, ha meggondoltad magad?

Küldés (pontosabban ütemezés) után alul megjelenik egy értesítés a levél ütemezéséről, amit akár vissza is vonhatsz, de később is megtekintheted az ütemezett levelidet, ha a bal oldali mappák között kikeresed az Ütemezvemappát. Itt bármikor visszavonhatod az ütemezést egy levélről (persze ha még nem került elküldésre), és ha szeretnéd, újra is ütemezheted (megadhatsz másik időpontot). Ehhez törölnöd kell az ütemezést, ekkor a levél visszakerül a piszkozatok közé, és ott beállíthatsz rá új ütemezést.

 

Próbáld ki a Gmail ütemezett üzenetküldését, sokszor jól jöhet!

Címkék: gmail tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7114818476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása