A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az emberek szeretik a megszokott, jól bevált dolgokat. Például azt, ha az ikonok ott vannak a számítógépen, ahol megszoktuk, és nincsenek átrendezve. Vagy a böngészőben a beállított kezdőlapot, vagy kedvenceket.

Ha a Google Chrome böngészőjét használod, akkor van egy jó tippünk!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mentsd el a kedvenceidet és a kezdőlapodat

A Google Chrome böngészőbe be lehet jelentkezni egy Google fiókkal, és beállítani, hogy a böngésző adatait szeretnéd-e szinkronizáltatni a felhőbe. Ha ezt megteszed, akkor a kedvenc oldalaid listája, a böngésződ kezdőlapja, a böngészési előzmények, gyakran megtekintett oldalak, de akár még a kitöltött űrlap előzmények is szinkronizálásra kerülnek.

Ez két esetben lehet nagyon hasznos. Vagy amikor egy új (vagy újratelepített) számítógépre kell "beköltöznöd", hiszen akkor ezzel a módszerrel rendkívül gyorsan át lehet vinni a böngésződ beállításait. A másik eset pedig, hogy ha két vagy több számítógépet is használsz. Például egyet a munkahelyeden, egyet pedig otthon.

Ha mindkét gépen bejelentkezel a böngészőbe ugyanazzal a fiókkal, akkor a két böngésző egymással szinkronban tartható. Magyarán ami otthon a kezdőlapod, az lesz a céges gépeden is, stb. És ha például a cégnél hozzáadsz valamit a kedvencekhez, az hazaérve az otthoni gépeden is benne lesz a kedvenc listádban.

Azt nem állíthatjuk, hogy világmegváltó tudás ez a Chrome-tól, az viszont biztos, hogy nagyon hasznos.

Mi a helyzet, ha többen is használtok egy gépet?

Ez sem gond, hiszen a Google erre is gondolt. A címsor mellett jobb oldalon található egy emberke ikon. Itt tudsz egyébként bejelentkezni a Chrome-ba. És ha itt rákattintasz a személyek kezelése menüpontra, akkor bejelentkezhetsz több felhasználói fiókkal is. Így a családtagok közül mindenki a saját beállításait használhatja, ugyanazon a gépen. Felül bármikor át lehet váltani egyik felhasználóról a másikra, és kész.

 

Te használtad már ezt a Chrome funkciót? Ha nem, próbáld ki!

Címkék: google chrome tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4814378485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása