A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Hiába az EU roaming(vagyis az EU-n belüli roaming-mentes telefondíjak), könnyen előfordulhat, hogy az EU-n kívülre megyünk nyaralni, márpedig akkor fizetni kell a külföldi telefonálásért, sok esetben nem is keveset.

De ha ügyes vagy, akkor ezt elkerülheted, nem kevés pénzt megspórolva.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Használd ki az okostelefon és az internet előnyeit

Ugyanis manapság mindent el tudsz intézni okostelefon segítségével interneten keresztül. Sokat beszéltünk már a Viberről, FaceTime-ról, Skype-ról és a Messengerről, mégis valahogy kevésbé jut eszünkbe akkor használni ezeket, amikor igazán kellene.

Szóval ha külföldön vagy, akkor egyszerűen csak keress egy WiFi-t (ez azért nem jelenthet túl nagy kihívást), és máris indíthatsz normál telefonhívást vagy akár videohívást is a fenti alkalmazásokkal. Ezek a hívások csak internetes adatforgalmat generálnak. Nincs percdíj, nincs roaming díj.

Melyiket használd?

A Skype ezek közül a legrégebbi, de okostelefonokon kevésbé elterjedt, inkább számítógépen használják. De persze hívhatsz Te a telefonoddal számítógépet is.

A FaceTime az Apple saját alkalmazása, ami tökéletes, de csak almások tudják egymás között használni. Szóval tök jó, ha iPhone-od van, és a másik fél (akit hívni szeretnél) is Apple-t használ, akkor használhatod, de ha a másik fél androidos, akkor sajnos a FaceTime kiesett a lehetőségek közül.

Aztán ott a Viber. Valójában a FaceTime okozta korlátok leküzdése volt a fejlesztők célja. A Viber minden tud, amit csak kellhet. Sőt! Mindent is. Üzenetküldés, fotó küldés, videó küldés, titkos üzenet, hanghívás, videóhívás. És ami a legjobb: sokféle platformra kiadták. Használhatják androidosok, iPhone-osok, és persze létezik számítógépre kiadott változata is, legyen szó Windows vagy Mac rendszerről.

A Messenger pedig a Facebook saját csevegője, ami alapvetően egy chat felület volt, manapság pedig már elég sok mindent tud. Fájl átvitel, titkos beszélgetések (hasonlóan a Viber-éhez), hanghívások, stb. Előnye, hogy akinek van Facebook-ja, annak van Messenger-e is. Szóval nagyon elterjedt.

Ezek után mégis melyiket érdemes használni? Ha iPhone-os körökben mozogsz, akkor egyértelműen a FaceTime a legjobb választás, de ha nem csak az almásokra gondolunk, akkor talán a Viber a nyerő.

 

Használj külföldön Viber-t, így sok pénzt spórolhatsz meg a telefonszámlán.

Címkék: messenger skype facetime viber tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8814085577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása