A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az elmúlt hetekben írtunk a vírusirtókról, a tűzfalakról, szóval nagyjából már tudod, miket lehet tenni azért, hogy biztonságos legyen az internethasználat.

De van egy másik kellemetlen probléma az internetezéssel, nevezetesen a rengeteg reklám. YouTube, hírportál, Facebook, bármerre jársz, tele van reklámmal minden. De ha szeretnéd, ettől könnyen megszabadulhatsz.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Blokkold a reklámokat!

A megoldás egészen egyszerű. Chrome és Firefox alatt is létezik olyan kis kiegészítő programocska, ami a weboldalakon megjelenő reklámokat egyszerűen eltünteti. A hatékonyságáról hamar megbizonyosodhatsz, hiszen a böngésző felső részében a saját ikonja sarkában egy szám jelzi, hogy az adott weboldalon mennyi reklámot sikerült blokkolnia.

Egyébként eléggé jól működik, kb. 5 perc YouTube-ozás után 9 reklámtól kímélt meg minket ez a program.

Hogyan telepítheted?

Ha Chrome-ot használsz, akkor klikk ide: https://chrome.google.com/webstore/search/adblock?utm_source=chrome-ntp-icon

Ha pedig Firefox-ot, akkor ide: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/search/?platform=windows&q=adblock

Mindkét esetben többféle reklámblokkoló programot is találsz, a lényege mindegyiknek ugyanaz, szóval választhatod bármelyiket. Érdemes esetleg kipróbálni egyiket-másikat, mert egyik sem nyújt 100%-os eredményt, de azért 90% feletti eredményt igen. És függ az internetezési szokásoktól az, hogy kinek melyik válik be. Szóval próbálgathatod őket, de ha csak simán feltelepíted az elsőt a listából, már nagyon sokat javítottál az internetezés élményén.

Telepítéshez Chrome esetén egyszerűen kattints a "Hozzáadás" gombra, Firefox esetén a találati listán válaszd ki, hogy melyiket szeretnéd telepíteni, kattints rá, majd kattints a "Hozzáadás a Firefoxhoz" gombra.

Ennyire egyszerű, indítsd újra a böngészőt és már teszi is a dolgát.

Ezek a programok alapvetően ingyenesek, amolyan önkéntes támogatási alapon működnek. Ez azt jelenti, hogy ha elégedett vagy vele és tetszik Neked, akkor szívesen veszik a készítők a támogatásodat, de ha nem szeretnél fizetni érte, akkor ingyenesen is használhatod. Rád van bízva a döntés.

 

Élvezd a reklám mentes internetezést!

Címkék: spam tippek-trükkök reklám blokkoló ad blocker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4313652986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása