A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Előfordulhat, hogy internetezés után törölni szeretnénk az előzményeket, eltüntetve ezzel a nyomokat.

Na nézzük, hogyan is kell csinálni!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mozilla Firefox

Kattints a menü ikonra (3 vonal), majd a Beállításokra. Itt keresd meg az Adatvédelem fül alatt az Előzmények résznél tudod törölni az előzményeket. Ha rákattintasz erre a lehetőségre, akkor feljön egy ablak. Itt a törlendő tartománynél meg tudod határozni, hogy csak az utolsó 1, 2 vagy 4 órában, vagy a mai napon felkeresett oldalakat törölje a listáról, esetleg minden eddigi előzményt. A Részleteket lenyitva ki tudod pipálgatni, hogy milyen adatokat szeretnéd, hogy törölve legyenek.

A böngészési előzmények törléséhez elég csak az első lehetőséget bepipálni, de ha egyéb tárolt adatokat is törölni szeretnél, akkor bepipálgathatod azokat is.

Chrome

Itt is a menü ikonnal kezdünk, majd kattints az Előzményekre, a lenyíló lista tetején pedig szintén az Előzményekre. Itt válaszd a Böngészési adatok törlése gombot. A Firefox-hoz hasonlóan itt is kiválaszthatod, hogy mely időszakra vonatkozóan szeretnéd törölni az előzményeket, viszont itt más időszakok vannak: elmúlt 1 óra, elmúlt nap, elmúlt hét, elmúlt 4 hét, vagy mindenkori. Itt is bepipálgathatod, hogy milyen adatokatat kérsz törölni. Ha csak az előzményeket szeretnéd, akkor itt is elég a legfelső lehetőséget bepipálva hagyni, ha egyéb adatokat is törölnél, akkor azokat is be kell pipálnod.

Internet Explorer

A Beállítások menüben (fogaskerék ikon, vagy edig Eszközök menü, Internetbeállítások menüpont) az Általános fülön a Böngészési előzmények résznél találsz egy Törlés gombot. Erre kattintva felugrik egy ablak, ahol az előző két esethez hasonlóan pipákkal tudod megadni, hogy mely adatokat szeretnéd törölni. Ami különbség van, hogy itt nincs lehetőséged csak egy időszakra vonatkozóan törölni. Ha törölsz, akkor mindent. A másik különbség, hogy itt bepipálhatod, hogy azoknak a weboldalaknak ne törölje a tárolt adatait, amelyek rajta vannak a Kedvencek listádon.

Edge

A Windows 10 gyári böngészője az Edge. Kezdetben eléggé sok gyerekbetegséggel küzdött, mára sokat javult. Ebben a böngészőben az előzmények törléséhez kattints a jobb felső sarokban lévő menü ikonra, majd a felugró ablakban válaszd a Beállítások menüpontot (legalsó). Görgess le az Előzmények és adatok részig, majd kattints a Törlendők kiválasztása gombra.

 

Ha szeretnéd elrejteni, hogy milyne oldalakon jártál, akkor törölheted az előzmények listáját.

Címkék: firefox internet explorer edge chrome tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2412889174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása