A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Régóta létező dolog a mobil parkolás. Ha mégsem tudod mi ez, csak röviden: az autóddal leparkolsz, de nem dobsz be pénzt az automatába, hanem a mobilodról elküldöd az autód rendszámát, és elindul a parkolás. A parkolás végeztével pedig a stop szót küldöd el. A rendszer a két SMS közti időszakra felszámítja a parkolási díjat, valamint egy tranzakciós költséget, melyet a mobil számládhoz írnak hozzá.

Van azonban erre is "okos" megoldás.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi a baj a mobil parkolással?

Egyrészt drága. A tranzakciós díj szolgáltatónként más és más, de 100 forint körüli tétel, függetlenül attól, hány forintos zónában parkolsz. A másik "nehézséget" az jelenti, hogy tudnod kell, mely körzetben parkolsz, vagyis, hogy hány forintos díjjal terheljen a rendszer. Ha hibázol, olyan, mintha nem is vettél volna jegyet. A legbiztosabb, ha elsétálsz az automatához, és leolvasod róla a zóna kódot. Egyébként a telefonszám utolsó 4 számjegye határozza meg a parkolási zónát.

Szóval drága, és oda kell rá figyelni. De van jobb megoldás!

Okos megoldás, okos telefonosoknak

Természetesen sokan rájöttek már erre, hogy lehetne ezt kényelmesebben is csinálni. Pláne, hogy az okostelefonok korában  minden adott ahhoz, hogy ne kelljen zónákkal bajlódni.

A képlet tehát egyszerű: leparkolsz, előveszed a telefonodat, megnyitod a parkoláshoz megfelelő applikációt, és elindítod a parkolást. Az autód rendszámát elég egyszer megadnod, ha több autód is van, akkor parkoláskor pedig csak válaszd ki a listából, melyik autóddal vagy. A telefonon ha engedélyezve van a GPS használat, akkor azt felhasználva a rendszer automatikusan tudja, melyik zónában parkolsz, és annak a zónának megfelelő díjszabással történik a számlázás. A parkolás végén az applikáció segítségével egy gombnyomással leállíthatod a parkolást.

Végtelenül egyszerű tehát, ráadásul ugyanilyen egyszerűen vásárolhatsz autópálya matricát is.

Mely applikáció tudja ezt?

Több féle megoldás is van. A Telenornak van a Telenor Wallet alkalmazása (mely nem csak Telenorosoknak érhető el), vagy van a Mobilfizetés nevű applikáció, de ugyanezt a célt szolgálja a Simple is.

A Telenoros applikációval lehetőséged van arra, hogy a mobil számládhoz írják a költségeket, a Mobilfizetésnél előre fel tudsz tölteni keretösszeget a virtuális számládra, amit később felhasználhatsz, a Simple esetében pedig a bankkártya adataid megadásával tudsz később fizetni.

 

Használd többre az okostelefonodat, mint eddig, és legyen segítő társad az autózásban is.

Címkék: okostelefon tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7512123127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása