A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Sokszor előfordul, hogy ahogy szörfözgetünk az interneten, sok érdekes cikkre bukkanunk, amit jó volna elolvasni, de épp akkor valamiért mégsem tudjuk megtenni. Vagy nincs rá idő, vagy nem megfelelő a hely, stb. Később macerás újramegkeresni, kivéve, ha Te is használod azt a kiegészítőt, ami elmenti Neked későbbre a cikket.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A Safarisoknak eddig sem volt gond

Oké, igaz. Aki Safari böngészőt használ (akár iPhone-on, akár iPad-en, akár Mac-en), annak eddig is volt lehetősége egy ún. olvasólistához adni a kiszemelt cikkeket, aztán pedig onnan újra felnyitni amikor végre volt idő elolvasni azt.

De ez a megoldás egyrészt túlmutat a Safari megoldásán, másrészt pedig azok is használhatják, akik pl. Chrome-ot használnak. És ami mégjobb: a későbbre félretett cikkek szinkronizálásra is kerülnek az eszközeid között, így tehát ha a telefonon találsz egy jó cikket, és hozzáadod a listához, akkor azt könnyedén elolvashatod majd a számítógépeden. Vagy fordítva persze.

Mi kell hozzá?

A kulcsszó az Instapaper. Itt regisztrálnod kell, majd ezt követően a böngészőhöz adhatsz egy kis ikont vagy gombot, amivel a listádhoz tudod majd adni a később megnézni kívánt weboldalakat.

Regisztrációt követően ha belépsz, egyből fel fogja ajánlani, hogy egy "Read later" gombot helyezz ki a böngésződ eszközsorára. Ezt úgy teheted meg, hogy a gombot amit mutat, egyszerűen fogd meg és húzd az eszközsorra.

Lehetőséged van a böngésződhöz bővítményt is letölteni, így még egyszerűbben adhatod hozzá a listádhoz a weboldalakat. A böngésződhöz való bővítményt itttöltheted le.

Kereshetsz, jegyzetelhetsz, kiemelhetsz

Az elmentett cikkeket akár internetkapcsolat nélkül is megnyithatod, de akár kereshetsz is az összes elmentett cikk teljes szövegében is, így igazán könnyen megtalálod a mentett cikkek közül azt, amit épp keresel. Egy-egy kijelölt szövegrészhez pedig megjegyzést is fűzhetsz későbbre.

 

Ha Veled is előfordul, hogy cikkeket később szeretnél elolvasni, akkor próbáld ki az Instapapert.

Címkék: tippek-trükkök Instapaper

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2411975574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása