A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az okostelefonok olyannyira terjednek, hogy egyes szolgáltatóknál mást már nem is lehet kapni. Pedig nem biztos, hogy az okostelefon az okosabb a butához képest. Ez attól függ, mire fogod használni.

Nem biztos, hogy Neked szükséged van az okostelefonra. Mindjárt megtudod, miért.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Az okostelefon előnyei

Az okostelefonok arra lettek kitalálva, hogy a felgyorsult világgal tudd tartani a lépést, és valós időben, kvázi a nap 24 órájában értesülj azonnal az emaileidről,  a Facebook üzenetekről, stb. Tudj internet alapon ingyen telefonálni a Viber segítségével, telepíts rá Skype-ot, fényképszerkesztő programot, navigációs szoftvert, tudj rajta internetezni, videókat nézni, fényképeket azonnal megosztani az interneten, és a többi, és a többi.

Szóval az okostelefon tényleg nagyon jó, ha a fenti funkciók közül legalább egyet, vagy netán többet is szeretnél használni.

Na persze számos egyéb hasznos tulajdonsága is van egy okostelefonnak, de a lista olyannyira végeláthatatlan - köszönhetően a rengeteg alkalmazásnak -, hogy nem folytatjuk a sort.

Az okostelefon hátrányai

Míg egy hagyományos telefon egy feltöltéssel akár 1 hétig is bírja szuflával, addig egy okostelefont ideális esetben is két naponta töltened kell.

A sok funkció miatt egy okostelefonon rengeteg a menüpont és az ikon. Azok számára, akik csak telefonálásra használják a készüléket, ez mind teljesen felesleges. Jó, az időjárást mindenki szereti naponta megnézni, és ez a főképernyőn fogad az okostelefonon, de megéri csak emiatt a sok egyéb nehezítő körülmény?! Nem biztos.

Ha kicsúszik a kezedből egy okostelefon, annak jó eséllyel be fog törni az érintőpanelje, aminek a cseréje költséges. Egy butatelefon sokkal strapabíróbb, ráadásul annyiba kerül az egész készülék, amennyiért egy kijelző cserét csinálnak az okostelefonodon.

Vízes, nedves és kesztyűs kézzel nem működik az okostelefon (kivéve, ha a kesztyűd ún. kapacitív kesztyű), míg a hagyományos telefon nyomó gombjait nyomkodhatod nyugodtan nedves ujjal vagy kesztyűs kézzel.

Mivel egy okostelefon nagyobb méretű (ráadásként egyre csak nőnek), így egyre kevésbé férnek el egy kisebb zsebben. Bizonyára nem véletlen, hogy az Apple is rájött erre, és elkezd kisebb méretű okostelefont gyártani.

Tévhitek az okostelefonokról

Sokan azt gondolják, hogy ha nagyobb a kijelző, akkor majd jobban fogják látni rajta a betűket. De ez nem igaz, mivel a felbontása a kijelzőnek is jóval nagyobb, valamint az információ is több, mint egy hagyományos telefonon. Így összességében a betűk nem nagyobbak. Persze a betűméret állítható, de ez a legtöbb hagyományos telefonon is állítható.

Az "okosság" nem egyenlő azzal, hogy jó is! Attól, hogy okostelefon, még lehet, hogy használhatatlan. Az "okos" csak annyit jelent, hogy képes külső alkalmazások futtatására, és érintőkijelzővel kezeled. De attól még lehet, hogy elképesztően lassú lesz és idegesítően rosszul fog működni. Sőt, az olcsó okostelefonoknál ez szinte biztos. Az olcsó alatt azt értjük, hogy 100 ezer forint alatti. Körülbelül ettől az árszinttől felfelé kapsz elfogadhatóan működő okostelefont.

Azt gondolod, könnyebben fogsz gépelni egy okostelefonnal? Ha megszokod, akkor valószínűleg igen. De azért gondold át: egy laptop billentyűzetét zsugorítsd képzeletben össze mondjuk 4 cm szélesre. Eltalálnád a gombokat rajta? És ha egy egy mondatos üzenet legépelése közben mondjuk 5-6-szor ütsz félre, akkor a mosolyod még mindig őszinte lesz?

 

Ha Te csak telefonálásra, maximum néha sms küldésre használod a telefonodat, akkor ne vegyél okostelefont, nem Neked való és csak több nyűgöd lesz vele. Ha pedig használni akarod az okostelefon adta lehetőségeket, akkor válassz egy jó minőségűt, mert a belépő szintű készülékek a sírba fognak kergetni!

Címkék: iphone phone okostelefon android tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr68442974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása