A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az okostelefonok terjedése lehetőséget teremt rengeteg olyan alkalmazás fejlesztésére, amelyekre korábban nem volt lehetőség a technikai hiányosságok miatt.

Ha kihasználod a lehetőségeket, akkor például előre értesülhetsz a közlekedési dugókról és láthatod a rendőrségi ellenőrzéseket és traffipaxokat.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A közösség ereje

Online közösség nem csak a Facebookon és egyéb közösségi oldalakon létezik, hanem egyre több közösségi alkalmazásban is.

Számtalan navigációs szoftver létezik, de amikor egy navigációs szoftvert ötvöznek a közösség erejével, az izgalmas eredményeket hozhat.

Egy ilyen program segíthet abban, hogy előre tájékoztasson a közlekedési dugókról, veszély helyzetekről, útépítésekről, balesetekről és persze a rendőrségi ellenőrzésekről, traffipaxokról. És van is ilyen program, a Waze. Az applikáció szlogenje nagyon találó: Dugóelkerülés, közösen.

Te használod, Te szerkeszted!

A zseniális az egészben az, hogy valós időben ad információkat. Mindez úgy lehetséges, hogy a felhasználók autózás közben egyszerűen beküldhetnek a rendszernek minden olyan forgalmi helyzetet, amely érdekes másoknak. A többi felhasználó aki a környéken jár, máris látni fogja a térképen az általad megosztott adatot. Ugyanígy Te is látod a többi felhasználó által beküldött adatokat, így előre fel tudsz készülni a forgalmi helyzetekre, netán új útvonalat tervezve elkerülheted a dugókat.

Itt például valós időben megnézheted, hogy Nyíregyházán jelenleg milyen a közlekedés.

Mennyire elterjedt?

Jogos kérdés, hogy hányan is használják a Waze-t, hisz ezek a közösségi szolgáltatások akkor érnek valamit, ha sokan használják. Minél több a felhasználó, annál több beküldött jelentés, annál pontosabb közlekedési információk.

Külföldön rendkívüli mértékben elterjedt a Waze, de Magyarországon is egészsen sok felhasználója van a programnak. Budapesten például 2 perccel egy baleset után már jelzett a rendszer, hogy torlódás várható, de Nyíregyházán is szépen jelölve vannak a reggei csúcsok, stb.

Konkrét adat (2015. májusi állapot), hogy Magyarországon havonta több, mint 36 millió km-t tesznek meg a felhasználók Waze alkalmazással, azok futtatása mellett.

Természetesen a robbanásszerű elterjedést segíti, hogy a Waze egy ingyenes alkalmazás.

Köszönj az ismerősöknek.

Ha a Waze beállításaiban bejelentkezel a Facebook fiókoddal, akkor a még több lehetőséget tartogat a program. Amelyik ismerősöd megosztja a helyzetét, azt láthatod a térképen, hogy merre jár, aztán virtuálisan rá is dudálhatsz, de az ÉVI (Érkezés Várható Ideje) opcióval elküldheted bármelyik ismerősödnek, hogy mikor érkezel meg a célállomásra.

 

Használd ki a közösség erejét és közlekedj biztonságosan, kényelmesen, gyorsan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr228058682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása