A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egy esettanulmányt osztunk meg Veled. A héten történt, hogy egy szervizre hozott számítógéppel nagyon elégedetlen volt a tulajdonosa, mondván az túl lassú. És igaza is volt, valóban túl lassú volt. Használhatatlanul.

A tulajdonos szomorúan panaszolta, hogy pedig nem is olyan régen költött a fejlesztésre, egy másik "szaküzlet" javaslatára SSD meghajtót vásárolt. Azt az ígéretet kapta, ettől majd gyorsabb lesz a gépe, és ő jóhiszeműen bízott is ebben. De ez érthető is, hisz az SSD egy rendkívül gyors adattároló, ami a merevlemezek utódjának is mondható.

hdd-ssd.pngJogos volt az elvárás tehát, hogy a régi és lassú számítógép szárnyra kapjon.

Vajon tényleg gyorsult a gép?

Ügyfelünk számítógépe valamilyen kis mértékben valóban gyorsult, ám ez szinte nem volt észrevehető mértékű. Maradt a lassú gép, hiába az utánajárás, elköltött forint tízezrek, és persze az újratelepítéssel járó tortúra és kellemetlenség. Tudod, amikor semmit sem ott találsz, ahol régen volt.

Miért nem lett gyorsabb?

Sokszor elmondjuk, de nem lehet elégszer, hogy egy számítógépben az alkatrészek "tudás szintjét", teljesítményét egymáshoz kell igazítani. Hiába cserélsz ki egy dolgot, ha a többi visszafogja a teljesítményt.
Ebben az esetben a számítógép olyan régi volt, hogy a processzor és memória nem volt képes kiszolgálni az SSD meghajtót, így azt teljesen felesleges volt megvásárolni és beépíteni. A másik szerviz vagy csak el akart adni egy SSD-t anélkül, hogy érdekelte volna, hasznára fog-e válni a vásárlójának, vagy figyelmetlen volt, legrosszabb esetben nem értettek hozzá.

Mi lett a megoldás?

Sajnos mivel nagyon elavult volt a számítógép, így más út nem volt s gyorsításra, mint a csere. De az ügyfelünk megértette ennek az okát, és szombaton már boldogan csodálta, milyen gyors lett a számítógépe. Boldogan kiáltotta, mennyire fog örülni a felesége.

Reméljük tényleg örült. Majd jövő héten felhívjuk és megkérdezzük.

Mi egy boldog és elégedett ügyféllel gazdagodtunk, akinek a következő pár évre megoldottuk a számítástechnikai problémáját. Ügyfelünk egy boldog feleséggel gazdagodott, Te pedig egy jó tanáccsal: mindig kérd szakember segítségét mielőtt döntesz, de alaposan válaszd meg, kiben bízol a jövőben.

 

Válassz jó szakembert, és élvezd a villámgyors számítógépet!

Címkék: ssd tippek-trükkök számítógép tuning

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr26676813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása