A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A helyzet az, hogy sokszor felvetődik az emberben a kérdés: most akkor cseréljem le a számítógépemet, vagy használjam tovább a régit?!

Először nézzük meg, mikor nem szükséges cserélni, ez a kellemesebb téma.

Nem kell cserélned, ha...

... a régi számítógéped lassú, de még nem jártál vele szervizben.
Ekkor inkább keress fel egy szervizet, biztosan sokat tudnak gyorsítani a gépeden, így elodázhatod a nagyobb költségek kifizetését.
... csak szoftveres javítást végeztek a gépeden, de hardveres fejlesztést nem.
Ekkor érdemes tuningolni egy kicsit. Egy kis memóriabővítés, merevlemez helyett SSD meghajtó installálása, ezek a megoldások sokat gyorsíthatnak a gépeden.
... csak egy nem szakmabéli jó (?) ismerősöd próbál rábeszélni a cserére, de szakemberrel nem konzultáltál.
Mutasd meg a régi gépedet és a problémádat egy valóban jó, sokat látott szakembernek, és kérd ki a véleményét, szerinte nélkülözhetetlen-e a csere.

Cseréld le, ha...

... hiába tuningolták a szervizben a gépedet, az továbbra is lassú.
Valószínűleg annyira elavult a régi géped, hogy azon már egy alapos frissítés sem segít, vagy már nem is kaphatók hozzá kompatibilis alkatrészek. Ekkor sajnos valóban nincs más út, mint a csere.
... meghibásodik, és nem gazdaságos a javítás.
Van, hogy olyan jellegű egy meghibásodás, aminek a javítása olyan drága (vagy alkatrész ellátottság híján lehetetlen), hogy egyszerűen nem éri meg megjavítani. Ilyenkor kérj egy jó ajánlatot egy új gépre, számíttasd be a régi gépedet alkatrészként (sok része hasznos lehet még másik gép javításához), így nem sokkal több pénzért (mint amennyibe a javítás kerülne) új gépet kapsz.
... egyszerűen unod a régi gépedet, és vágysz egy újra.
No comment, ha nem tudsz együtt élni a régivel, és szeretnél egy újat, akkor hiába minden érv, cseréld le, mert csak akkor fogod magad jól érezni.

 

Mielőtt nagyobb kiadásokba vernéd magad, gondold végig, tényleg indokolt-e a csere!

Címkék: tippek-trükkök számítógép gyorsítás számítógép tuning számítógép vásárlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr666548073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása