A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Mai levelünkben egy igen egyszerű témával fogunk foglalkozni. Összefoglaljuk az általunk legrosszabbnak vélt számítástechnikával, számítógép kezeléssel kapcsolatos ötleteket.

Íme a legrosszabb ötletek:
  1. Porszívóval kitisztítani a billentyűzetet. Nem csak, hogy nem hatékony, de előfordul, hogy a billentyűket is leszívja a porszívó. Asztali számítógéphez már 1.900 Ft-tól kapsz új billentyűzetet, így sokszor érdemesebb lehet újat vásárolni, laptop billentyűzettel pedig fordulj szakemberhez.
    Ha mégis otthon magad szeretnéd elvégezni: használj kompresszort (sűrített levegőt), és speciális tisztító kendőt.
  2. Abban bízni, hogy a szomszéd kisfiú is ért hozzá, és majd ő jól megcsinálja egy sütiért a gépet. Sok esetben a nem szakmabeli ismerős csak látszólag ért a gépekhez, bonyolultabb dolgoknál már nem elég a tudása, de mivel bizonyítani akar, csak nagyobb bajt okoz, mint eredetileg volt. Sajnos sok ilyen esettel találkozunk.
  3. Üdítőt, kávét, sört inni a laptop billentyűzete felett. Triviális, de hetente előforduló eset szervizünkben, hogy úgy hoznak be laptopot, hogy valamilyen folyadék belefolyt. Ez pedig általában a gép halálához vezet, ami igen költséges mutatvány.
  4. A laptop billentyűzetén hagyni a pendrive kupakját. Látszólag egy ártatlan dolog, mégis gyakori, hogy megfeledkezik róla az ember, lecsapja a kijelzőt, és az így már be is törik.
  5. Ágy mellé tenni a laptopot este. Reggelre általában elfelejti az ember, hogy ez ott van, és kómásan kikelve az ágyból könnyedén rá lehet lépni. Természetesen ekkor törik a kijelző, de akár komolyabb károk is lehetnek.
  6. Ütni vagy rugdosni a gépet azért, mert lassú. A lassú gép idegesítő és indulatokat válthat ki, de inkább vegyél egy boxzsákot, kb. annyiból megúszod, mint a tönkretett gép cseréjét :)
  7. A nyomtatóban lévő papírra dobni az épp nem használt gémkapcsot, tollkupakot, stb. A következő nyomtatáskor a papírral együtt ezt is beszívja a nyomtató, és a mechanika már meg is akad, irány a szerviz. Kerüld el!
  8. Üvegtisztítóval tisztítani az LCD monitort. Az alkohol tartalmuk miatt ezek a tisztítószerek nem alkalmasak monitorok, kijelzők (és TV-k) tisztítására. Vannak kimondottan ilyen eszközök tisztítására kifejlesztett folyadékok, amik kíméletesebbek a kijelzőkkel.
  9. A számítógépet elrejteni a szem elől olyan helyre ahol az nem tud megfelelően szellőzni. Ugyan a szemnek lehet, hogy tetszetős az, hogy nem látszik a gép, de ezeknek a gépeknek fontos a megfelelő szellőzést biztosítani.
  10. Játszani azon a gépen, amin dolgozni szoktál. Ne kockáztasd a munkáddal kapcsolatos adatokat és programokat azzal, hogy játszol a gépen. Lehetőleg válaszd szét a két dolgot két külön gépre.

 

Fogadd meg a fenti tanácsokat, és sokkal jobb lesz a számítógéped!

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr626184626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása