A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Mai levelünkben egy igen egyszerű témával fogunk foglalkozni. Összefoglaljuk az általunk legjobbnak vélt számítástechnikával, számítógép kezeléssel kapcsolatos ötleteket.

Íme a legjobb ötletek:

  1. Rendszeresen tartsd karban számítógépedet. Nincs is mit hozzátenni, a rendszeres karbantartás minden eszköznek jót tesz, és biztosítja a hosszabb távú, megbízható működést.
  2. Képezd magad! Szánj időt arra, hogy megismert géped funkcióit, tudd jól kezelni azt, így sokkal nagyobb örömöt fog okozni a használata.
  3. Ne fogadj el tanácsokat olyantól, aki nem szakember. Sokszor tévútra visz, és csak nagyobb galibát okoz.
  4. Mindig használj vírusirtót, de egy gépen csak egyet! Soha ne legyen több vírusirtó a gépeden!
  5. 2-3 évente frissítsd fel a gépedet: egy kis memória bővítés, esetleg újabb processzor csodákra képes, ennyi idő alatt rengeteget fejlődik a számítástechnika. 5-6 év után pedig ideje lecserélni a gépet.
  6. A fontos adatokról rendszeresen biztonsági mentést készíteni. Nagyon fontos dolog, és tudja is mindenki, de őszintén: Neked minden fontos dolgod el van mentve legalább 2 helyre?
  7. Vásárolj szaküzletben! A nagyáruházakban kenyeret kell venni (bár azt is jobb a pékségben), nem pedig számítógépet. A webáruházak közül pedig csak olyat válassz, ami mögött egy megbízható cég áll. Vagy fizikai boltok közül olyat, mint a MasterMind. Egy ilyen helyen van ügyfélszolgálat, fognak foglalkozni Veled a vásárlás után is, tanácsokkal fognak ellátni, és segítőkészek lesznek garanciális ügyintézés során is. Nevenincs webáruházaknál, és hozzá nem értő nagyáruházakban ez nem biztos, hogy így lesz. Sok esetben bánták már meg korábbi döntésüket ügyfeleink.
  8. Használj legális szoftvereket. Ez lehet, hogy költséges, de mindenképpen stabilabb, jobb és nem utolsó sorban törvényes megoldás az illegálisan használt szoftverekkel szemben.
  9. Rendszeresen töredezettség mentesítsd a merevlemezedet. Ezt a Windows rendszereszközei között a Lemeztöredezettség mentesítő programmal meg tudod tenni, és előnye, hogy az összerendezett adatokat gyorsabban tudja olvasni a gép.
  10. Használd a Google-t. Bármit nem tudsz, a leggyorsabban úgy tudhatod meg, ha beírod a Google-be. Tényleg választ kapsz még arra is, amit nem is gondolnál. Nem véletlenül mondják: Google is your friend - azaz Google a barátod.

 

Fogadd meg a fenti tanácsokat, és sokkal jobb lesz a számítógéped!

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr606184622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása