A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Néhány hete elhatároztuk, hogy mivel van ez a prémium, otthoni szerviz szolgáltatásunk (amikor az ügyfél kérésére az otthonában vagy irodájában javítjuk meg a számítógépét), ezért szükségünk van egy céges autóra. Új autóra beruházni felesleges lett volna, ezért használtban kezdtünk gondolkodni. Magyarországon használt autót vásárolni elég nagy lutri, hisz a legtöbb nepper csak átveri az embert. Mi hát a biztos megoldás? Olyan márkakereskedéstől vásárolni, amelyik eredetileg is eladta az autót első tulajdonosának, és néhány év után beszámította azt egy új autóba. Így tettünk mi is, márkakereskedésből vásároltunk beszámított gépkocsit.

Na kb. ugyanez a helyzet a használt laptop vásárlással is. Vannak olyan „nepperek”, aki külföldről leselejtezett, tömegével behozott laptopokat árulnak, 0% ÁFA-s számlával, jellemzően német, jobb esetben angol billentyűzettel, teljesen ismeretlen előélettel. Ezeket a gépeket aztán látszólag ujjá varázsolják (pl. szilikon spray-vel kezelve a műanyagot), és újszerűként hirdetik.

Igaz, hogy a pénz nagy úr, de sokkal többe kerül egy használt laptopot évente kidobni, mint venni egy legalább 2 év garanciával rendelkező újat, és azt biztosan használni évekig. Nem állítjuk, hogy ez minden használt laptopnál így van, de szerviz technikusunk elmondása alapján nem ritka, hogy ez a nem várt esemény bekövetkezik.

Hidd el, hogy a német (vagy angol, stb.) nagy cégek nem hülyék, és pontosan tudják, miért akkor selejtezik le a gépparkjukat, amikor. Jellemzően a várható nagyobb meghibásodások előtt teszik ezt.

Mit tegyél? Vásárolj megbízható forrásból, ha van rá lehetőséged, akkor természetesen válassz új laptopot, de ha mégis használtat vagy kénytelen vásárolni, járd alaposan körbe a kérdést, és próbálj az autós példához hasonlóan szaküzletben találni olyat, amit eredetileg is az az üzlet adott el, és beszámította egy új laptopba.

Természetesen ugyanez a helyzet az asztali számítógépeknél is, bár ott jelentősen kevesebb a külföldről behozott gépek aránya.

 

Vásárolj használt autót márkakereskedésből, használt laptopot pedig szaküzletből, mert kevés a becsületes „nepper”.

Címkék: laptop vásárlás notebook vásárlás használt számítógép használt laptop használt notebook számítógép átverés számítógép vásárlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr306184650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása