A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Mivel itt az igazi tavasz bizonyára Te is kitakarítottál otthon, a szokottnál jobban. Szeretnénk arra biztatni Téged, hogy a számítógépedet se hanyagolt el. Hozd be a számítógépedet szakszervizünkbe, és díjmentesen elvégezzük Neked a számítógép belsejének kompresszoros tisztítását.

 

Miért fontos kitakarítani a gépedet?

Szokták mondani, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Hát akkor íme: 

Ez a kép nem egy gondosan kiválogatott fotó, amin egy extrém módon elhasznált, poros számítógép található. Ha legalább 1-2 éve nem volt a számítógéped kitakarítva, akkor jó eséllyel a Te számítógéped belseje is így néz ki.

Azért fontos ezzel foglalkozni, mert a számítógépben sok olyan rész van, ami melegszik, hőt termel. Ezeket ventilátorokkal hűtjük, viszont a ventilátor lapátjai is porosak, amik rontják a hatásfokot. Szélsőséges esetbenelőfordulhat olyan is, hogy akár a ventilátor a sok por miatt nem is forog, hanem "megragad". A rossz (vagy nem létező) hűtési teljesítmény pedig a számítógépet rövid úton teszi tönkre.

"Amióta kitakarítottátok a laptopomat, azóta sokkal csendesebb, és még az akkuja is tovább bírja" - mondta egy kedves ügyfelünk.

Ennek az az oka, hogy a számítógépek a hőszenzorok jelei alapján szabályozzák a ventilátorok fordulatszámát. Természetesen ha rosszabb a hűtési hatásfok, akkor jobban melegszik az alkatrész, ezért magasabb fordulatszámra szabályoz a rendszer. Ez nagyobb zajjal jár, és több energiafogyasztással. A zaj mindenképp zavaró lehet, az energiafogyasztás pedig elsősorban a laptopot használóknál mutatkozik akkumulátor üzemidőben.

 

Hozd be hozzánk a számítógépedet, és díjmentesen kitakarítjuk Neked! Érdemes tehát rászánni magad, hisz pénzedbe nem kerül. ...csak ha elromlik.

Címkék: tippek-trükkök számítógép túlmelegedés számítógép hűtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr256184692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása