A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Elég sokan találkoztak már a notebook kijelző-zsanérjának törésével, meglazulásával azok, akik régóta használnak már notebookot. Ezt úgy kell elképzelni, hogy először csak szorul a kijelző (nem lehet olyan könnyen kinyitni-bezárni, mint eredetileg), majd egy idő után el is törik a zsanér.

A másik ilyen meghibásodás a zsanér meglazulása, ez pedig azt eredményezi, hogy a kijelző lötyögni kezd, végső esetben meg sem tartja a súlyát, és lezáródik a kijelző.

Hogyan lehet ezt elkerülni?

Bizonyos szinten sehogy, hiszen kopó alkatrészről van szó, de az életperiódus nagy mértékben növelhető egy kis odafigyeléssel. Javasoljuk, hogy a notebook kijelzőjét minden esetben annak közepén nyisd ki és zárd le, ne pedig szélen, hisz ebben az esetben a kijelző csavarodása miatt a zsanér megfeszülhet.

zsanér törése esetén sajnos a kijelző burkolata is törni szokott, így a javítás csak úgy lehetséges, hogy cserélni kell a zsanért, a kijelző körüli keretet, és a kijelző hátlapját, ami együtt véve már tetemes javítási költséget eredményez.

Javasoljuk még, hogy amennyiben a fenti probléma első jeleit látod, ne halogasd sokáig a javítást, hisz ekkor még jóval kisebb költséggel orvosolható a probléma, mintha már nagyobb a gond.

 

Vigyázz notebookodra, hogy feleslegesen ne kelljen javításra költened!

Címkék: notebook laptop laptop javítás notebook javítás tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr466167549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása