A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A címben lévő mondatot gyakran kell mondanunk ügyfeleinknek, ha nem vigyáznak eléggé notebookjukra.

Az előző bejegyzésben a laptopok akkumulátorának üzemidejéről írtunk, most egy ehhez szorosan kapcsolódó részről, a töltő csatlakozóról lesz szó. Rengeteg alkalommal találkozunk azzal, hogy a következő hibaleírással hoznak be notebookot hozzánk: "az a baja, hogy nem tölt".

Ilyenkor vagy a notebookban lévő töltő csatlakozónál van a hiba, vagy pedig a töltő adapternél.

Az adapter hiba az egyszerűbb eset, ilyenkor ugyanis annak cseréje már meg is oldja a problémát (használt adapterek jellemzően 6.000 Ft-tól, multifunkciós újak kb. 8-10 ezer forinttól, gyári újak pedig 12-15 ezer forinttól kaphatóak).

Azonban ha a notebooknál van a hiba, az költségesebb dolog (típustól függően 12-20.000 Ft, a leggyakoribb esetben kb. 15.000 Ft), ugyanis ilyenkor a töltő csatlakozó le szokott törni az alaplapról, a forrasztás elenged, és ez okozza a hibát, ennek megszüntetéséhez pedig darabjaira kell bontani a notebookot, szükség van új alkatrészre és azt szakszerűen be is kell forrasztani a helyére, ezt követően összerakni.

Mindezt csak azért írtuk le, mert az ilyen jellegű meghibásodásokat viszonylag könnyedén el lehet kerülni, és javasoljuk, hogy figyelj oda erre. A töltőcsatlakozó törését ugyanis az okozza, hogy véletlenül bedugva marad a töltő a notebookban, és a notebookot vagy így próbálja meg arrébb rakni tulajdonosa, vagy leesik, stb., ettől megfeszül a kábel, és kitörik a csatlakozó.

Egyszóval könnyedén elkerülhető a költséges meghibásodás, érdemes rá odafigyelni.

 

Neked volt már gondod a notebook töltőjével?

Címkék: laptop javítás notebook javítás laptop töltő notebook töltő tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr326167509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása