A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A címben azt írtuk, hogy a nősülés olyan, mint a számítógép vásárlás. No azért ez nem egészen így van, hisz a számítógép vásárlás nem egy életre szól, míg a nősülés pedig ideális esetben igen.

Kezdjük a nősüléssel (vagy férjhez menetellel), ez ismert dolog.

Az ember egyfelől érzi azt, hogy a másik kell neki és kész. De tegyük a szívünkre a kezünket: azért ilyenkor van egyfajta mérlegelés is, hogy biztosan ő-e az igazi, megfelel-e az elvárásoknak, vajon később is szeretni fog-e, stb.

Számítógép vagy notebook vásárlásakor ugyanez a helyzet.

Először is az embernek el kell döntenie, hogy mire szeretné használni a megvásárolni kívánt számítógépet. Itt fontos, hogy lehetőség szerint ne csak a jelenben gondolkodj, hanem próbáld meg előrelátóan végiggondolni a következő 4-5 évet (vagy ameddig várhatóan nem cseréled le újra a számítógépet), hogy miket szeretnél futtatni a számítógépen.

felhasználási igényeket alapvetően 3 fő csoportra tudjuk bontani:

  • alapszintű feladatokra: kevés használat, és az is csak internetezés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, Facebook, YouTube, e-mail
  • közepes feladatokra: sok használat, a fentieken túl pedig filmnézés, filmek tárolása, zenehallgatás, esetleg minimális játék
  • nagy feladatokra: sok használat, profi játékok vagy grafikai tervezőprogramok használata, extrém igénybevétel, egyszerre sok folyamat futtatása

Ha ez megvan, akkor érdemes az adott kategória kínálatán belül szűkíteni a kört aszerint, hogy melyik az, ami leginkább megfelel a Te elvárásaidnak (pl. notebookoknál fontos kérdés, hogy mennyire fogod sokat hordozni, mennyi az akku üzemidő, stb.), és várhatóan néhány év után is el fogja látni azt a feladatot, amire szánod a számítógépet.

Ha ezzel is megvagy, akkor a megmaradt konfigurációk közül érdemes megnézni, hogy melyik az, ami Neked a leginkább tetszik. Ez főleg a notebookoknál rendkívül fontos, hisz éveken át fogja nézni és használni a készüléket. Ha nem tetszik Neked, nem fogod igazán szeretni!

Mindezek után ajánljuk a rendelkezésre álló költségkerethez igazítani a kínálatot, és ez alapján dönteni arról, hogy melyik modellre is essen a végső döntés.

Ha ez elsőre kissé bonyolultnak és túl összetettnek is tűnik, ne csüggedj, hisz egy jobb számítástechnikai szaküzletben a képzett eladók azért vannak, hogy kifaggassanak az igényeidről, végül megmutassák Neked azt az 1-2 modellt, amiből már biztosan fogsz tudni választani.

Így elkerülheted az órákon (sokszor napokon) át tartó vívódást, hogy vajon melyik is lenne a jó döntés, az ismerősök zaklatását, hogy ki mit javasol, és az internet böngészését, hogy na most melyiket is ajánlják és melyiket nem - teljesen ismeretlen (talán hozzá nem értő) emberek.

Ha előzetesen szeretnél tájékozódni, javasoljuk, hogy használd egyszerűsített árjegyzékünket. Itt megszabadítunk a CPU (központi processzor), VGA (grafikus videovezérlőkártya) és egyéb érthetetlen alkatrészek paramétereitől, hiszen a felhasználási igényeknek megfelelően csoportosítottunk asztali számítógépeket és notebookokat is. Elvégre autót sem úgy vásárol, hogy kér egy motort, egy váltót és egy lengéscsillapítót, hanem aszerint, hogy mire fogja használni.

Egyszerűsített árjegyzékünk letöltése

 

Tudtunk segíteni a döntésben?

Címkék: laptop vásárlás notebook vásárlás számítógép vásárlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr456155890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása