A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egy nap híján egy éve írtunk arról, hogy vajon tényleg kell-e Neked okostelefon, vagy csak megfertőzött a vágy, és igazából semmi szükséged nincs rá?! Ha inkább az utóbbi igaz Rád, akkor ez a levél Neked szól.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Végre valaki rájött: nem mindenki simogatná a telefonját!

A Nokia szép csendben dobott egy hatalmasat. Amikor a világ már csak az újabb és újabb okostelefonokra figyel oda, és eljutottunk odáig, hogy ha telefonról beszélünk, mindenki számára elsőként a simogatós képernyő jut eszébe, akkor a Nokia úgy döntött, feltámasztja a világ egykor legsikeresebb telefonját, és piacra dob egy új fejlesztésű, hagyományos, nyomógombos telefont.

Emlékszel rá? Az ezredforduló környékén a Nokia volt abszolút piacvezető a mobiltelefonok gyártói között. Szinte mindenkinek valamilyen Nokiája volt, és egy gyártó simán piacon tudott tartani egyszerre 8-10 féle készüléket is. Ezek közül a 3310-es Nokia volt a kor legnépszerűbb telefonja, összesen 126 millió darabot adtak el belőle. Olcsó volt és strapabíró.

Vélhetően nagyon okosan rájöttek, hogy míg mindenki az okostelefonokra figyel, addig surranópályán érdemes lehet visszatérni ahhoz, amihez mindig is értettek, és ami naggyá tette őket. Ha megnézzük, az autó gyártóknak bejött a retro: ott a Mini, amit a BMW támasztott fel, az újkori VW bogár is már a második generációnál jár, és a Fiat 500-ból is már egy komplett kis modellcsalád van piacon.

Mit tud az új 3310-es Nokia?

Nézzük a tudást, de kicsit másként, mint ahogy manapság megszokhattuk.

Kis méret, kényelmes a kézben és zsebben egyaránt! 2,4"-os színes kijelző, ami sem túlzott erőforrást nem igényel, sem túl sok energiát. Apropó, energia igény. Egy feltöltéssel a gyártó szerint akár 25 napot is kibír a telefon, igaz, ez gyakorlatilag készenléti módra igaz. A gyakorlatban normál használat mellett 1-2 hetes üzemidőre számíthatunk.

Van benne egy alap 2 megapixeles kamera (mondjuk talán egy 5 MP körüli éppen beleférhetett volna), és hagyományos nyomógombokkal vezérelhető a készülék, így akár nedves kézzel is fog működni.

Nincs benne semmilyen felesleges dolog. Sem Android, sem Facebook app, sem 4G hálózat. Tökéletesen az ellenkezője annak, amire egy okostelefon való. Telefonálás, SMS, egy kis zenehallgatás, naptár és ébresztőóra, számológép.

Kell még más is? Naná! A jó öreg "snake" játék. És a Nokiánál ezt se hagyták ki.

Akkor most okostelefon, vagy 3310?

Többre vágysz? Valóban szükséged van a telefonodon emailek olvasgatására, Facebook-ra, Viberre? Internetezni akarsz rajta és YouTube-ot nézni? Akkor válassz okostelefont annak minden hátrányával együtt.

Köszönöd szépen, de Te egy telefonálásra alkalmas készüléket szeretnél, ami pozitív értelemben véve egyszerű, mit a faék? Gyerünk, vegyél egy új Nokiát.

És még egy vitathatatlan előnye van az okostelefonokkal szemben: kb. 20 ezer forintba fog kerülni!

 

Ha nincs szükséged bonyolult és gyorsan lemerülő okostelefonra, akkor végre itt egy kitűnő ajánlat a Nokiától. Csak bátran!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr612312493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása