A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Facebook Messenger idén biztonságosabbá teszi a chates csevegéseket.

Alap lesz a titkosított beszélgetés

Van néhány csevegő alkalmazás, ahol alapértelmezés a kétoldali titkosítás, vagyis a csevegő felek között az üzenetváltások titkosítottak, növelve ezzel a biztonságot. Így illetéktelenek nem tudják elolvasni az üzeneteinket. Ilyen alkalmazás pl. az iPhone-okon használatos iMessage, a Telegram, de képes titkosított üzenetküldésre a Viber is.

A Facebook Messenger a legnépszerűbb csevegő alkalmazás, több, mint 1 milliárd ember használja. Ennek ellenére a biztonság eddig kevésbé volt a fókuszban. Tavaly nyáron jelentette be a Meta (a Facebook és a Messenger tulajdonosa), hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a biztonságra, ennek eredményeként pedig alapértelmezetté teszik a kétoldalú titkosítást.

A fejlesztést fokozatosan teszik elérhetővé a felhasználók számára, a következő hónapokban kezdik a bevezetést. Ezzel együtt továbbra sincs konkrét dátum arra vonatkozóan, hogy mikorra lesz teljeskörűen elérhető minden felhasználó számára a titkosított üzenetküldés.

A Meta tájékoztatása szerint a rendszer infrastruktúrájának kímélése érdekében nem egyszerre vezetik be a változtatást (a titkosított üzenetküldés nagyobb erőforrás igénnyel jár). Azok a felhasználók, akiknél a rendszer átvált titkosított csevegésre, értesítést fognak erről kapni.

Manuálisan is választhatod a titkosított üzenetküldést

Természetesen a Messenger eddig is képes volt titkosított üzenetküldésre, itt mindössze arról van szó, hogy mi az alapértelmezett beállítás. Ha szeretnél a biztonságos csevegés széleskörű elterjedése előtt áttérni a titkosított csevegésre, akkor ezt bármikor megteheted: a partner nevére bökve válaszd ki a "titkos beszélgetések indítása" opciót.

 

Hamarosan biztonságosabb lesz az üzenetküldés a Messengeren.

Címkék: messenger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3018036088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása