A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A közelmúltban megjelent Nyíregyházán is a több városban régóta ismert közösségi rollerezés, a Lime. Eddig Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben volt elérhető a közösségi rollerezés, illetve szezonálisan a Balatonon.

Mi az a közösségi rollerezés?

A város különböző pontjaira helyeznek el elektromos rollereket, amelyek szabadon elvihetők bárki által (feltéve, hogy már elmúlt 18 éves). Felszállsz egy rollerre, elmész vele az úticélodhoz, ahol egyszerűen csak ott hagyod, és majd valaki más tovább megy vele. A rendszer használata percdíjas, ezen kívül egy egyszeri indítási díjjal kell még számolnod, de vannak különböző extrák is.

Ilyen rollerből összesen 250 darabot helyeztek el Nyíregyháza 84 pontján, de persze a használat miatt nem csak ezen a 84 pontot találkozhatsz velük, hanem szerte a városban. 

Egy mobilapp az alapja az egésznek

Természetesen a közösséget egy mobilapp köti össze, amit telepíteni kell a telefonodra, majd regisztrálni és belépni. Ha ezzel megvagy, akkor térképen láthatod a környékeden található szabad rollereket, amire ha ráböksz, kiírja, hogy hány perc sétára van tőled a roller, az akku töltöttségi állapotával még hány km utat tehetsz meg vele, mennyibe kerül a roller indításai díja (jelenleg 250 Ft), és a használati percdíj (55 Ft). Ha szeretnéd, le is foglalhatod a rollert, hogy más ne vigye el előled, de mindössze 10 percig tudod foglalni a rollert.

Ha odaérsz a rollerhez, akkor a rajta lévő QR kódot kell beolvasnod a mobilalkalmazással (vagy beírni a roller kódját), ezzel tudod indítani a rollerezést.

A térképen pirossal vannak jelölve a "lezárni tilos" zónák, ezeken a területeken nem hagyhatod ott a rollert.

Az utazás végén parkold le a rollert, ügyelve persze arra, hogy ne legyen útban másoknak, majd az alkalmazásban nyomd meg a Zárolás gombot. Az utazás díját az alkalmazásba rögzített bankkártyádat megterhelve fizeted ki. 

Előfizetéssel extrákat kapsz

A Prime tagság havi 1.995 Ft-ba kerül, cserébe nincs feloldási díj (vagyis havi 8 utazás esetén megtérül a havidíj), és 10 perc helyett 30 percig foglalhatsz magadnak rollert. Fontos, hogy a Lime nem csak rollereket, hanem elektromos kerékpárokat is üzemeltet, és a Prime tagsággal mindkét járműtípusnál élnek ezek az előnyök - igaz, Nyíregyházán egyelőre csak rollerek kölcsönözhetők.

A Prime tagság kipróbálása 1 hónapig díjmentes.

Ráadásul utazási bérleteket is válthatsz, 1 órára, 24 órára vagy 3 napra, amikor is az adott idő intervallumon belül korlátlanul használhatod a rollert, amikor akarod, ameddig akarod, díjmentesen. Persze a bérlet ára nem olcsó, 1 óra 1.995 Ft, 24 óra 4.995 Ft és a 3 napos bérlet 12.495 Ft. Ezeknek a bérleteknek inkább nyaraláskor van értelmük.

Meghívhatod a barátaidat

Az appon belül  jobb felül egy kis ajándékdoboz ikonját láthatod, ha arra böksz, akkor meghívhatod a barátaidat is, akik letölthetik az alkalmazást, és elkezdhetik használni a közösségi rollerezést.

Az app letöltéséhez kattints ide: https://limebike.app.link/UZtFMrUP9mb

Ha kérdésed van...

Ha kérdésed van, akkor magyar nyelvű súgó áll rendelkezésedre az alábbi linken: https://help.li.me/hc/hu

 

Te kipróbáltad már a közösségi rollerezést?

Címkék: roller lime közösségi roller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9217820727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása