A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Hiánypótlónak talán nem nevezhető, de mindenképp praktikus fejlesztést mutatott be a Meta, vagyis a Facebook a Messenger alkalmazásban.

Mutatjuk az újdonságokat!

Értesítés mindenkinek - ha valami nagyon fontos!

A jövőben egy csoportos chat üzenetben lehetőséged lesz arra, hogy úgy küldj ki üzenetet, amit mindenki meg fog kapni és kap róla értesítést, még az is, aki egyébként elnémítja az értesítéseket.

Ehhez a @everyone, vagyis "mindenki" paramétert kell beírni az elküldendő üzenet elé, és máris mindenki számára fog menni értesítés. Ennek akkor van értelme, ha olyan üzenetet szeretnél küldeni egy chat csoportnak, ami van annyira fontos, hogy arról a címzettek mindenképp, mielőbb értesüljenek.

Csak diszkréten - ha valami ráér!

A másik újítás épp ennek az ellenkezője, a néma értesítés. Ilyenkor úgy tudsz üzenetet küldeni, hogy a címzett az üzenetet ugyan megkapja, ám értesítéssel nem zavarod őt. Ehhez a /silent, vagyis a "csendes" paraméterrel kell kezdeni az üzenetet, mögé írhatod a megszokott módon a szöveges részt.

Nagyon praktikus lehet olyankor, ha kevésbé fontos dolgot szeretnél küldeni valakinek, de tudod, hogy ő épp elfoglalt, pihen, stb., és nem szeretnéd zavarni őt. Így az üzenetet akkor tudja elolvasni, amikor neki megfelelő.

Mikortól él az újdonság?

Pontos dátumot nem mondott a Meta (Facebook), hogy mikortól érhetők el az új funkciók, ahogy az sem egyértelmű még, hogy csak a csoportos beszélgetésekben lesz használható, vagy a normál, két szereplős csevegéseknél is.

Az viszont már biztosan tudható, hogy csak a mobilos környezet számára lesz elérhető a funkció, a böngészős Messenger használatnál nem, mobiloknál viszont az androidos és az iPhone felhasználói egyaránt megkapják majd a fenti funkciókat.

 

Érdemes majd használni a Messenger újdonságait, melyek ugyan nem világmegváltók, de praktikusak.

Címkék: messenger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7217795847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása