A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Bizonyára előfordult már Veled is, hogy rákerestél valamire, de utána el szeretted volna tüntetni a nyomokat a keresési előzményekből. Erre a Google adott egy klassz megoldást!

Miért kellene eltüntetni a keresési előzményeket?

Egyszerűen azért, mert van, hogy az ember olyan dolgokra keres, amiket nem feltétlenül szeretnénk, hogy nyoma maradjon. Nem kell semmi extrára gondolni, de ha a feleségünknek/férjünknek szeretnénk ajándékot keresni, akkor jobb, ha az előzményekben sem marad ott a keresés.

Nem kell minden törölnöd

Az tehát tiszta sor, hogy előfordulhat olyan helyzet, hogy célszerű törölni a keresési előzményeket, ám igen kényelmetlen lenne, ha egy-egy törlendő keresés miatt törlődne minden előzmény, amire még lehet, hogy szükségünk lenne.

Ezért a Google megoldotta, hogy lehetőséged legyen csak az utolsó 15 perc kereséseit törölni. A 15 perces törlés részben sokkal szofisztikáltabb, részben pedig sokkal gyorsabb, mint az összes keresési előzmény törlése.

A funkció csak a Google mobilos kereső alkalmazásaiban érhető el, ám ha itt törlöd az előzményeket, akkor az a Google fiókodból törlődik, vagyis a többi készülékeden sem marad nyoma a keresésnek.

Hogyan törölheted az utolsó 15 percet?

A Google kereső alkalmazás jobb felső sarkában bökj a profilképedre, majd a felugró menüben válaszd ki az utolsó 15 perc törlése menüt.

 

Próbáld ki a Google keresési előzmények törlését, hidd el, néha jól jön ez a funkció!

Címkék: google

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8217790378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása