A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Világsláger lett egy angolul működő szókereső, aminek időközben elkészült a magyar változata is.

Mutatjuk, próbáld ki!

Minden nap új feladvány, új kihívás

A Wordle egy olyan szókirakó, ahol naponta új feladvány érkezik. 6 próbálkozási lehetőséged van kitalálni, mi az aznapi szó. A játék egyszerű: beírsz egy 6 betűből álló szót, lenyomod az entert, majd különféle színekkel jelzi a program, hogy mennyire jársz közel a megfejtéshez.

Ha egy betűt zölddel jelöl, akkor az a betű a megfejtésben szerepel, és megfelelő helyen szerepel. Ha a betűt szürkével jelöli, akkor az a betű nem szerepel a megfejtésben. Ha pedig mustár sárgával, akkor az a betű szerepel a megfejtésben, de máshol helyezkedik el a szóban.

Minden hibás próbálkozás ott lesz előtted, és a virtuális billentyűzeten is elszíneződnek a betűk, hogy tudd, mikkel érdemes próbálkozni, és mikkel nem.

Az angol nyelvű, eredeti program itt érhető el: Wordle - A daily word game

Van már magyar változat is

Az eredeti mintájára elkészítették a magyar változatot is, mindjárt kettő is készült belőle.

A "Szózat" nevű program lényege ugyanez, ám az összes magyar ékezetes és dupla betű is része a játéknak (egy karakterhelyet elfoglalva), ám itt 8 lehetőséged van kitalálni, mi a helyes megfejtés. Ráadásként itt lehetőséged van saját feladványt is készíteni. Ehhez kattints a jobb felső sarokban lévő + gombra, adj meg egy 5 betűs szót (ez lesz a megfejtés), majd egy jeligét (így generál a program egy egyedi linket, amit a barátaidnak el tudsz küldeni). A generált egyedi linket küldd el a barátaidnak, akik máris kezdhetik kitalálni a feladványodat.

Készítettünk is Neked egy feladványt, kattints ide a megfejtéshez: https://szozat.miklosdanka.com/#s=a2FsYXA%3D&c=bWFzdGVybWluZA%3D%3D

A másik magyar megoldás a "Szó reggelt", ami az eredetire sokkal inkább hasonlít. Itt csak 6 lehetőséged van, ékezetes betűk szerepelnek a játékban, de a dupla mássalhangzók nem egy karakternek számítanak.

Ha sikerült kitalálni a megfejtést, akkor meg is oszthatod a barátaiddal. A Szó reggelt az alábbi linken érheted el: https://jealousmarkup.xyz/szofejto/

 

Próbáld ki a fenti játékokat, egy jó agy tornáztatás, kellemes időtöltés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2617193870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása