A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Manapság már nagyon sok minden lehet "okos". Telefon, TV, óra, hűtő, porszívó, mosógép, tényleg szinte minden. És a kaputelefon is.

De mit tud egy okos kaputelefon?

Például fotót, videót készíteni, emailt küldeni.

Egy okos kaputelefonhoz a legalapvetőbb, hogy internet kapcsolat szükséges hozzá. Ez lehet vezetékes internet is, vagy WiFi is, ez nem lényeg, az viszont fontos, hogy folyamatos internet kapcsolattal rendelkezzen. Ha ez megvan, akkor máris kitárul a világ. Ha becsenget valaki, akkor a kaputelefon készít egy fotót arról, aki becsenget, amit akár egy SD kártyára tud elmenteni, vagy felhőbe is képes feltölteni. És persze a csengetés megszólal a szintén okos mobilodon, bárhol is légy.

A mobilodon láthatod a kaputelefon kamera képét, és beszélgethetsz a vendégeddel. De természetesen az egész semmit sem érne, ha nem tudnád kinyitni a telefonodról a kaput.

Mire jó ez?

Több előnye is van annak, ha egy hagyományos kaputelefon helyett okos kaputelefonod van. Például akkor is fogadhatod a csengetéseket, ha nem vagy otthon. Ha mégsem, akkor telefonon keresztül visszanézheted, hogy kik csengettek addig, amíg nem tudtad fogadni a csengetéseket.

Tegyük fel, jön egy futár, becsenget, de Te épp dolgozol. Tudsz vele telefonon keresztül beszélni, és megkérheted, hogy vigye be a csomagodat a teraszra.

Szintén praktikus, ha egy kerti sütést tartasz, Te hátul vagy a kertben, miközben érkeznek a vendégek. Egy hagyományos kaputelefon hiába csengetne a házban, nem hallanád meg, de a telefonodon az udvaron is értesülsz a csengetésről.

Mennyibe kerül?

A meglepő az, hogy nem feltétlenül drága. Kínai webáruházból már akár 25-30 ezer forintért kaphatsz egy ilyen kaputelefont, de persze neves gyártók kínálatából azért ennél lényegesen drágábban válogathatsz.

Amiről semmiképp se feledkezz meg: a kaputelefonhoz feltétlenül szükséges internet kapcsolat, vagy vezetékes, vagy WiFi-s. Ha ezt nem tudod kialakítani a kapuhoz, akkor sajnos nem lesz egyszerű okos kaputelefont beüzemelned.

 

Érdemes okos kaputelefont használni, tényleg sok jó funkciója van.

Címkék: kaputelefon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7516814262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása