A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az új év nem hozott érdemi változást az óhoz képest, az emailes átverések most is népszerűek.

Ne dőlj be neki, mutatjuk mivel próbálkoznak a csalók.

Sajnálom, de van egy kis rossz hírem számodra.

Az új átverős email tárgy mezője egyszerűen annyi, hogy "fizetési felszólítás". A levél tartalma pedig arról tájékoztat, hogy néhány hete hozzáférést szereztek a készülékeidhez, és nyomon követték az internetes böngészéseidet, pontosan tudják, hogy miket néztél az interneten. Elmondja, hogy hackerektől vásárolt hozzáférést az email fiókodhoz, majd telepített egy trójai vírust a készülékeidre, amin ez email címedet használod.

Utána azzal rémisztgetnek, hogy miután hozzáfértek az eszközeidhez, már át tudták venni az irányítást a kamerád, billentyűzeted, mikrofonod felett és hozzáférnek az összes adatodhoz, fényképedhez, közösségi felületeidhez, chat üzeneteidhez, internet előzményeidhez.

Külön felhívja a figyelmet arra is, hogy a vírusirtód azért nem találja meg, mert olyan különleges eljárást használ, amik miatt láthatatlan a vírusirtók számára.

És persze jön a fenyegetőzés, hogy mindezeket az adatokat, perverz videókat amiket nézni szoktál, és a közben rólad készült webkamerás felvételeket egy kattintással meg tudja osztani az összes ismerősöddel.

Persze van megoldás is, azt kéri, hogy utalj neki 1350 eurónak megfelelő összeget bitcoin tárcán keresztül, és máris törli a lementett adataidat, törli a vírust is az eszközeidről, sőt biztosít arról, hogy betartja az ígéretét, csak utalj.

NE UTALJ!

Természetesen semmilyen körülmények között se fizess. Ha még kicsit rémisztő is az egész, akkor se dőlj be, mert nem igaz. Az egész egy kamu. Arra építenek, hogy akik nézegetnek zavarba ejtő tartalmak a neten, vagy van kompromittáló fotója az eszközein, az bepánikol, a pánikban lévő ember pedig nem gondolkodik tiszta fejjel, és előbb fizet, mint ahogy rájön arra, hogy átverték.

Mit csinálj?

Nevess egy jót az egészen, szólj az ismerőseidnek, hogy ők se legyenek átverve, ha kapnak ilyen levelet, töröld ki az emailt és légy nyugodt.

 

Ne aggódj, az átverés minden szava kamu, nem férnek hozzá a készülékeidhez illetéktelenek.

Címkék: spam adatbiztonság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4416807064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása