A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Gmail eddig is sok hasznos funkcióval rendelkezett, és a Google igyekszik folyamatosan fejleszteni, hogy egyre jobbá tegye.

Most a címzettek kezelésénél újítottak, és ezek hasznosak tudnak lenni!

Nincs többé oda nem való címzett

Bárkivel előfordulhat, hogy tévedésből rossz címre küld egy emailt. Ez persze minimum kellemetlen (hisz lehet, hogy abban a tudatban vagy, hogy a megfelelő helyre küldted a levelet, közben a címzett hiába várja azt), de előfordulhat ennél nagyobb probléma is, ha például tévedésből olyan információhoz jut a címzett, amihez nem kellett volna.

Mostantól a Gmail (legalábbis ha a böngészőből levelezel, és nem levelezőprogrammal), segít kiszűrni a téves címzetteket, mégpedig úgy, hogy amikor egy címzettet választasz ki, akkor nem csak az email címét láthatod, hanem a profilképét is. Így csökken az esélye, hogy tévedésből rosszcímzettet választasz ki.

További apró újdonság, hogy azt se engedi a Gmail, hogy ugyanazt a címzettet többször válaszd ki egy emailnél, ugyanis ha már kiválasztottál valakit, akkor utána ő már halvány szürkével lesz a listában.

Átnevezhetsz egy címzettet

Szintén új funkció, hogy ha kiválasztasz egy címzettet, akkor elküldés előtt átnevezheted azt. Hogy értsd: ha küldesz egy levelet például egy szolgáltatódnak, amibe másolatként becsatolnád a párodat, akkor a párod hiába van "Szívem"-ként elmentve a névjegyzékedbe, a szolgáltatódnak nem kell így látnia őt. Küldés előtt egyszerűen átnevezheted "Szívem"-ről a rendes nevére, így kissé komolyabb a levél kinézete.

De jól jöhet ez akkor is, ha több címzett esetén a címzettek neve mögé írnád mondjuk a céget ahol dolgozik, vagy a titulusát, így minden címzett számára egyértelmű, hogy ki-kicsoda.

 

Apró változások ezek, de hasznosak.

Címkék: gmail

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr516740574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása