A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egyre több mindenre használunk már okostelefont, és egyéb okos eszközöket. Igazából sok esetben a hardver minden paramétere adott ahhoz, hogy szoftveresen csodákat lehessen varázsolni.

És ez most sikerült is a Google-nek.

Keress rá egy bogárra. Vagy virágra. Vagy egy tárgyra.

A Google okostelefonokra letölthető kereső alkalmazása képes arra, hogy a telefon fényképezőgépét használva lefotózz valamit, és a Google jó eséllyel megmondja, mi az.

Ha lefotózol egy bogarat, jó eséllyel megmondja, hogy az milyen bogár. Ha egy virágot vagy dísznövényt, akkor arról is megmondja, hogy milyen fajta. De működik tárgyak esetén is, ha lefotózod a pénztárcádat, vagy számológépedet, vagy egy dobozos üdítőt, akkor azt azonosítja be, sőt, akár a termék árát is láthatod, webáruházból meg is rendelheted az adott terméket.

100%-osnak azért nem nevezhető a rendszer, de tényleg fantasztikus, amennyire pontos tud lenni.

Oké, hogyan működik?

Először is, töltsd le az App Store vagy Google Play áruházból a Google keresőalkalmazását. Letöltés után indítsd el. Itt a hagyományos Google keresőhöz hasonlóan tudsz szöveges kereséseket indítani, de a fényképezőgép ikonkra kattintva elindul a Google Lens szolgáltatást, ami tulajdonképpen egy fényképezőgép app.

Itt egyszerűen fotózd le azt, amire szeretnél rákeresni, és máris láthatod a találatokat.

Ugyanitt lehetőséged van egy szöveg felismerésére is (fotózz le egy dokumentumot, amit szöveggé alakít), vagy egy szöveg lefordítására is (ez külföldön lehet nagyon hasznos).

 

Töltsd le a Google alkalmazását, a Google Lens tényleg lenyűgöző!

Címkék: google google lens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1716672160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása