A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google most két szolgáltatása, a Gmail és a Google fotók között hozott létre egy kényelmi funkciót, mutatjuk!

Az emailben küldött képek átmenthetők a Fotókba

A Google Fotók alkalmazás ugye arra szolgál, hogy a fotóidat tárold benne. Androidosok a telefonnal készült képeket ide szinkronizálhatják, de van hozzá alkalmazás az iPhone-osok számára is. Szóval ez egy fotó kezelő alkalmazás.

Sok esetben pedig előfordul, hogy emailben kapunk vagy küldünk fényképeket egymásnak, és miért ne lehetne, hogy ezeket a fotókat szeretnénk együtt tárolni a saját fényképeinkkel?

Eddig erre az volt a megoldás, hogy az emailben érkezett képet le kellett mentenünk a számítógépre, majd bejelentkezni a Google Fotókba, és feltölteni a lementett képeket. Most viszont ha Gmail-t használsz, akkor egyszerűen átmentheted az emailben küldött fotókat a Fotók alkalmazásba (feltéve, hogy .jpg formátumú a kép, amit kaptál).

Ehhez mindössze annyi dolgod van, hogy a Gmail felületén nyisd meg az emailben  kapott fényképet, majd a letöltés menüt lenyitva kattints a "Mentés a Fotókba" gombra.

Azért nem minden fenékig tejfel

Hogy ne legyen minden annyira csodás, hozzá kell tenni, hogy a Google Fotók egészen eddig teljesen ingyenes volt, fénykép mennyiségtől függetlenül. Június 1-től viszont csak 15 GB-ig ingyenes, ha ennél több fényképed van (legalábbis ha többet szeretnél tárolni), akkor fizetned kell érte a Google-nek.

Nyilván nem nehéz összefüggést látni abban, hogy a Google szeretné, ha minél több képet szeretnél a Fotók alkalmazásban tárolni, hiszen ez elemi érdeke. Ettől függetlenül örömteli és hasznos apró funkcióval bővült a Gmail.

 

Próbáld ki a Gmail új funkcióját!

Címkék: gmail google photos google fotók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6516574582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása