A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A digitális oktatás miatt elengedhetetlen az otthoni internet kapcsolat, enélkül tulajdonképpen nem tud tanítani egy tanár, vagy tanulni egy diák. A nehéz helyzet miatt pedig most akár ingyenes is lehet.

Mutatjuk, hogy kinek, és hogyan.

Csak a helyhez kötött internetre vonatkozik.

Az ingyenes internet előfizetést csak a helyhez kötött (jellemzően vezetékes, esetleg mikrohullámú) internet szolgáltatásra igényelheted, tehát mobil internetre nem. Természetesen csak magán előfizetőkre vonatkozik, dehát aki cégként fizet elő internetre, az sem veheti igénybe a díjmentességet.

További kritérium, hogy csak a jogosult (tanár vagy diák) tartózkodási helyén szolgáltatott internet előfizetésre igényelheted a díjmentességet, és egy jogosult után csak egy internet hozzáférés díjmentessége kérhető.

Magyarán ahol tanár vagy diák lakik, ott igényelhető a díjmentesség. Fontos, hogy ha az a ritka helyzet áll fenn, hogy otthonra több internet előfizetéssel is rendelkezel, akkor csak az egyiknél igényelheted a díjmentességet.

Hogyan igényelheted?

Minden esetben az internet szolgáltatódnál kell jelezned az igényedet. A Vodafone (UPC), a Telekom és a Giganet online felületet biztosít erre, míg egyéb szolgáltatók esetében érdemes a szolgáltató ügyfélszolgálatával egyeztetni.

Vodafone (UPC) díjmentes internet igénylés (segítségnyújtás itt)

Telekom díjmentes internet igénylés (segítségnyújtás itt)

Giganet díjmenetes internet igénylés

Mi szükséges az igényléshez?

Szolgáltatónként eltérő, hogy milyen alapadatokat kér (jellemzően ügyfél azonosításhoz szükséges ügyfélszám, számlázási adatok), ami viszont egységes, az a tanuló diákigazolványán szereplő azonosítószám, vagy a pedagógus Oktatási Minisztérium által kibocsátott igazolványán szereplő oktatási azonosító.

Meddig igényelhető és hány hónap ingyenes?

Jelen pillanatban a rendelet szerint március 26-ig lehet leadni az igényléseket a szolgáltatóknál, és az áprilisban kiállított számlán fogják jóváírni a márciusi internet használatot. Jelenleg tehát 1 hónap díjmentességet igényelhetsz.

Azonban feltételezhető, hogy amennyiben meghosszabbításra kerül a digitális tanrend (amire remélhetőleg nem kerül sor), akkor ezzel együtt a díjmentes internet szolgáltatás is vonatkozni fog a további hónapokra is.

A kisebb szolgáltatóknak nagy érvágás

Jelen pillanatban a kormány és az internet szolgáltatók között semmilyen megállapodás nem született a díjmentesség kompenzációjára vonatkozóan, konkrétan a szolgáltatók zsebére megy a "játék".

Szóval légy jó fej, főleg ha kisebb szolgáltató biztosítja Neked az internetet, és csak akkor élj a díjmentesség lehetőségével, ha valóban szükséged van a díj elengedésére.

 

Ha jogosult vagy és szükséged van rá, igényeld a díjmentes internetet a szolgáltatódtól!

Címkék: internet előfizetés díjmentes internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9216471036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása