A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Megeshet, hogy internetezés közben külföldi weboldalra tévedünk, ám a nyelvi nehézségek miatt ez gyakran nem segítség. Persze ha valaki jól beszél egy idegen nyelvet, annak az adott nyelven készült tartalom nem probléma, de mi van akkor, ha Te németül beszélsz, de angol nyelvű weboldalra tévedtél? Vagy fordítva?

Megmutatjuk, hogyan fordíthatod le egy kattintással az egész weboldalt!

A Chrome lefordít bármit (is)

Ahhoz, hogy egy teljes weboldalt "élőben" le tudj fordítani, Chrome-ot kell használnod.  Ha a Chrome böngészőt használva egy külföldi weboldalra tévedsz, akkor egyszerűen a weboldal üres területén (vagy egy szövegrészen, de semmiképp se egy linken vagy egy képen) kattints jobb gombbal, majd a felugró helyi menüből válaszd a "Fordítás magyar nyelvre" opciót.

A fordítást követően a címsor jobb oldalán megjelenik a fordító ikonja, amire kattintva elvégezhetsz néhány beállítást. Egyrészt választhatsz másik nyelvet (vagyis megadhatod, hogy ne magyarra legyen lefordítva az adott weboldal), de beállíthatod azt is, hogy az adott nyelvű weboldalt minden esetben kéred, hogy fordítsa le a Chrome, és ne kelljen Neked mindig rákattintani a fordításra. Ugyanígy beállíthatsz tiltást is, hogy egy adott nyelvű weboldalt soha ne fordítson le, de akár egy konkrét weboldalt is kizárhatsz a fordítandó oldalak közül (magyarán kérheted, hogy pl. minden angol nyelvű weboldal legyen lefordítva, kivéve egy adott oldal).

Ugyanitt tudsz visszaváltani az eredeti nyelvre is, ha mégis inkább azt szeretnéd olvasni.

Mennyire tökéletes?

A fordítás minősége azért elmarad attól, mintha egy profi tolmács fordítana, ez tény. A nyelvi finomságokat nehezen kezeli, előfordul, hogy egy szó szó szerinti fordítása helyett a magyar nyelvben másként használjuk az adott kifejezést, ezzel együtt mégis nagyjából jól érhető szöveget fogunk kapni.

 

Ha idegen nyelvű oldalra tévedsz, használd a Chrome fordítót.

Címkék: fordító chrome google translate google fordító

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1616407924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása