A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Chrome böngészője igen népszerű, de a fejlesztésekkel nem áll le a Google, most újabb apró fejlesztésekkel áll elő a Google, hogy a népszerűség megmaradjon.

Viszlát Captcha

Bizonyára Te is találkoztál már a fontos, ám idegesítő megoldással, amikor igazolnod kell, hogy Te bizony nem vagy robot. Ilyenkor vagy csak rá kell nyomni egy gombra, hogy "nem vagyok robot", vagy rosszabb esetben egy képmozaikból kell kiválasztani a leírásnak megfelelő képet. Rém idegesítő. Az Apple kezdte ugyan ennek a megoldásnak a kényelmessé tételét, de a Google is lépett, és a Chrome-ban bekapcsolhatod, hogy ne legyen szükség az idegesítő azonosításra, hanem azt a böngésző megteszi helyetted.

Ehhez nyisd meg a Chrome beállításait, azon belül Adatvédelem és biztonság, További tartalombeállítások és az Automatikus hitelesítés menüben bekapcsolhatod a funkciót, ami automatikusan igazolj a webhelyek számára, hogy nem robot vagy, hanem valódi internetező.

Nincs többé hibásan beírt webcím

A másik újdonság a webcímeket érinti. Biztosan Veled is előfordult már, hogy beírtál egy weboldal címét a böngészőbe, és félregépelted azt, ekkor egy Google keresés történt, majd kezdhetted az egészet elölről.

A Chrome újdonsága az lesz, hogy a félregépelt, ám egyértelműen beazonosítható webcímeket értelmezni fogja a böngésző, és a megfelelő weboldalt fogja betölteni. Például a www.facbook.com beírásakor pontosan fogja tudni, hogy a Facebook-ra gondoltál, csak egy "e" betű kimaradt, és a facebook.com -ot fogja betölteni. Vagy a idnex.hu -ról is tudja majd, hogy az index.hu akart lenni.

 

Apró, de a mindennapokban kényelmes újítások ezek.

Címkék: captcha chrome

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr418148380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása