A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Nem is olyan régen írtunk a Waze-ről, amikor a közúti biztonság növelése érdekében bevezették, hogy jelezni fog a vasúti átkelők előtt

Most újabb frissítést dobott be a Waze, ami biztosan elnyeri a tetszésedet.

Tervezd meg az útvonaladat előre

... a számítógépeden!

Egy utazás előtt érdemes útvonaltervet készíteni, átnézni, merre is akar vinni a navigációs rendszer, és előfordulhat, hogy nem csak A és B pont között kellene (szeretnél) közlekedni, hanem érintenél más városokat is, vagy épp elkerülnél valamit.

Igen, útvonaltervet eddig is tudott a Waze készíteni, ám most a Waze webes felületén is összeállíthatod az útvonalat, amit aztán átadhatsz a telefonodra. És egy számítógép képernyőjén sokkal kényelmesebb és átláthatóbb a térképet bogarászni, mint a telefonon görgetni, kicsinyíteni, nagyítani.

Miután megtervezted az útvonaladat, akkor azt egyszerűen átküldheted a telefonodra, vagy akár meg is oszthatod ismerősökkel.

Hogyan működik?

Először is, nyisd meg a Waze webes felületét: waze.com/hu/livemap

A jobb felső sarokban jelentkezz be a Waze fiókoddal. Ezt megteheted úgy, hogy a telefonoddal egyszerűen beolvasod a képernyődön látható QR kódot, vagy választhatod a "Bejelentkezés más módon" lehetőséget, így bejelentkezhetsz Google fiókkal, vagy email cím-jelszó párossal is. Ha a QR kód lehetőséget választod (ez a legegyszerűbb), akkor a telefonod megnyitja a Waze alkalmazást, megkérdezi, hogy valóban Te szeretnél-e bejelentkezni a számítógépről, majd rányomsz az igenre, és kész, be is jelentkeztél.

Ha bejelentkeztél, akkor írd be bal felülre az úti célodat, aztán szerkeszd meg az útvonaladat. Ha készen vagy, akkor kattints a "Mentés az alkalmazásba" gombra, így a telefonodon lévő Waze alkalmazásban a menüben a "Tervezett utazások" menüpontban máris megjelenik a megszerkesztett útvonal.

A tervezéskor beállíthatod, hogy most (vagy általad választott időpontban) szeretnél indulni, vagy beállíthatod az érkezési időt is, így a Waze az aktuális forgalmi helyzethez igazítva fog szólni Neked, hogy mikor érdemes indulnod.

Ha az útvonalat nem a telefonodra szeretnéd átküldeni, hanem megosztanád egy barátoddal, ismerősöddel, akkor kattints az útvonal opciós ablak bal alsó sarkában a megosztás ikonra, és a kapott webes linket másold vágólapra, küldd el akinek szeretnéd. Ha ő megnyitja, akkor az általad megszerkesztett útvonalat fogja látni.

 

Utazás előtt próbáld ki a Waze útvonaltervezőjét!

Címkék: waze

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3416199268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása