A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Waze egy rendkívül praktikus, hasznos navigációs alkalmazás. Írtunk már róla mi is.

Most pedig tovább fejlődött, növelve az autózás biztonságát, csökkentve a balesetek számát.

Figyelmeztet a vasúti átjárókra

A világ minden pontján számos baleset történik a vasúti átjárókban, valamiért egész gyakori, hogy az autósok elnézik, és vonattal ütköznek. Márpedig egy vonattal való találkozás nem ritkán emberéleteket követel.

A térképek részletessége példás, épp ezért nem is volt túl nagy feladat, hogy a vasúti átjárókat kiemelten kezelje a rendszer. Egy amerikai közlekedésbiztonsággal foglalkozó ügynökség kérésének eleget téve pedig meg is valósította a Waze, magyarán mostantól ha egy jármű vasúti átjáróhoz közeledik, akkor a Waze felhívja a figyelmedet a vesszélyre, és a fokozott óvatosságra.

Ha idegesít, ki is kapcsolhatod

Természetesen a felhasználók eldönthetik, hogy szeretnék-e ezt az új funkciót, vagy inkább zavaró számukra. Ehhez a Waze menüjében menj a Beállítások menüre, ott a Térkép megjelenése opcióra, majd a Jelentések almenübe. Itt keresd ki a Vasúti átjáró menüpontot, és itt kikapcsolhatod a funkciót.

Természetesen ugyanitt bármikor vissza is kapcsolhatod a figyelmeztetést.

Mit csinálj, ha nincs ilyen funkciód?

Ez a funkció egy frissítéssel érkezett meg, amit a héten adott ki a Waze. Ha a Te általad használt verzióban még nem érhető el, akkor az alkalmazás áruházban (Google Play vagy AppStore) frissítsd a Waze-t, és utána elérhetővé válik számodra is az újdonság.

 

Próbáld ki a Waze újdonságát!

Címkék: waze navigációs rendszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4716140472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása