A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Sokan használjuk úgy a böngészőket, hogy egyszerre sok fülön van nyitva sok-sok weboldal. Egy bizonyos mennyiség felett azonban ez már kezd átláthatatlan lenni.

Jól jöhet a probléma kezelésére a Chrome megoldása, a lapfülek csoportba rendezése. Mutatjuk, hogyan csináld.

Mik azok a lapfülek?

A böngésződben egyszerre több weboldalt is megnyithatsz, ezt évek óta tudja már minden böngésző. Ilyenkor a böngésző címsora alatt vagy felett kis füleken találhatók a megnyitott weboldalak, és bármikor válthatsz köztük.

De ez csak addig áttekinthető, amíg egy néhány weboldal van megnyitva. Ám ha valaki sok weboldalt szokott nyitva hagyni, úgy már sokkal nehezebb átlátni, hogy melyik lapfülön mi is van.

Csoportosítsd őket!

Ha Chrome-ot használsz, akkor kitűnő lehetőség ennek a problémának a kezelésére a lapfülek csoportosítása. Ilyenkor megteheted, hogy valamilyen logika szerint csoportosítod a megnyitott weboldalakat, így sokkal könnyebb lesz átlátnod, mik is vannak megnyitva, és melyik weboldal hol van.

A lapfülek csoportjait ráadásul el is nevezheted, sőt, akár színekkel is jelölheted, így azok könnyen elkülöníthetők egymástól és jól áttekinthetők.

Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a megnyitott böngészőfülekre kattints jobb gombbal, majd kattint a "Lap hozzáadása új csoporthoz" gombra. Egy már meglévő csoporthoz úgy tudsz hozzáadni egy új lapot, hogy egyszerűen belehúzod a lapot a csoport színéve keretezett területre. Természetesen lehetőséged van bármikor áthelyezni egy lapot egyik csoportból a másikba is.

Egy létrehozott lapcsoportnál ha a színes pöttyre kattintasz, akkor elnevezheted az adott csoportot (pl. Híroldalak), és választhatsz egy tetszőleges színt is a csoportnak.

Mit csinálj, ha nincs ilyen menüpontod?

Előfordulhat, hogy a lapokra hiába kattintasz jobb gombbal, a felugró menüben nem fogsz találni olyan gombot, hogy "Lap hozzáadása új csoporthoz". Ilyen esetben a Chrome-ban nyisd meg ezt a linket: chrome://flags/#tab-groups

Itt a "Tab Groups" mellett, jobb oldalon nyisd le a menüt, és engedélyezd (Enabled) ezt az opciót.

Indítsd újra a Chrome böngészőt, és máris elérhetővé válik ez a funkció.

 

Próbáld ki a lapfülek csoportosítását!

Címkék: chrome

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9616179990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása