A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Amióta a Google Maps elterjedt, azóta bárki "körbeutazhatja" a világot virtuálisan.

Most mutatunk egy érdekességet, ahol különböző országok területeit hasonlíthatod össze, de nem akárhogy!

Interaktív térkép, összehasonlítható területekkel.

thetruesize.com weboldal egy interaktív térkép, ahol bármilyen országra rákeresve (angol néven) a program kijelöli a keresett ország körvonalát, területét.

Ha beírsz egy másik országot is a keresőbe, akkor azt egy másik színnel jelöli körbe a rendszer. Innentől jön az érdekesség, egy kijelölt területet elmozdíthatsz az egér segítségével, ráhúzva egy másik területre, így könnyedén összehasonlíthatóvá válnak országok területei egymással, nem csak a számok nyelvén, de vizuálisan is.

Például igen látványos, hogy Kanada, vagy épp Kína tulajdonképpen akkora, mint komplett Európa.

Korrigálni kellett a Föld görbületét is

A 2D és 3D nézetek közötti torzulást korrigálni kell, ha pontos eredményt szeretnénk kapni. Mert hiába gondolják a lapos Föld hívők, hogy a Föld lapos, nem így van. A képernyők és papír alapú térképek viszont laposak, így a két nézet között torzul a kép.

Ezt megoldották a program készítői, ahogy mozgatsz egy kijelölt területet, látható, hogy a terület optikai mérete folyamatosan változik.

Grönland területe 2,166 millió négyzetkilométer, míg Afrika 30,37 millió, ám egy hagyományos földgömb nézetben szinte ugyanakkorának szoktuk látni. Ha azonban ezen a térképen rákeresel Grönlandra (Greenland), és elmozgatod a kijelölt részt a helyéről, máris láthatod, hogy "összezsugorodik" Afrika felé helyezve, tartva a kb. 1:15 arányt egymáshoz képest.

Mi értelme ennek?

Konkrét, hasznos funkciót nem igazán tudunk mondani, hogy miért is lehet hasznos ez a weboldal, de egy kis érdekességet mindenképp jelent. Érdemes megnézni!

 

Próbáld ki a thetruesize.com weboldalt, tényleg érdekes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8215904668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása