A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Holnaptól a számos helyen kötelező a szájmaszk használata, de eddig is sokan viseltek maszkot vagy kendőt. Ez azonban egy apró nehézséggel társul, ami talán nem tűnik nagy problémának, de valóban zavaró.

Az Apple viszont erre is gondolt.

Mi lesz az arcfelismeréssel?

Manapság a csúcstelefonok arcfelismeréssel azonosítják a használóikat, és ebben a technológiában az Apple élen jár. A Face ID-nál pontosabb arcfelismerés jelenleg nemigen létezik egyik mobilban sem.

Ám az arc eltakarása az arc azonosítást szinte lehetetlenné teszi. Ugyan vannak, akiket így is felismer a telefon (jellemzően akkor, ha a maszk relatíve keveset takar, és az arc eléggé karakteres ahhoz, hogy így is egyértelműen beazonosítható legyen), de tipikusan nem ez a helyzet.

Márpedig ha nem ismer fel, akkor jön az újrapróbálkozás, vagy aztán a sikertelen azonosítást követően feldobja a rendszer, hogy üsd be a kódot.

Az Apple szeretné, ha ezt a kényelmetlen néhány másodpercet a felhasználóknak nem kellene kivárni, mert pl. pénztárnál sorban állva napjában sokszor ez az apróság tényleg idegesítő lehet.

Az iOS 13.5-ös frissítésnek lesz része az újdonság, ami megoldja ezt a problémát, mégpedig úgy, hogy ha a telefon azt érzékeli, a felhasználója maszkot visel, akkor meg sem próbálja azonosítani, hanem azonnal feldobja a kód kérést, így megkímélve a felhasználót a sikertelen azonsoítás idejétől.

Persze ez kényelmetlenebb megoldás, mint a tökéletesen működő arcfelismerés, de mégiscsak jobb, mint a várakozás, valamint szerencsésebb, mint a maszkot levenni az azonosításig.

Mit is mondhatnánk, köszönjük az Apple-nek, hogy az ilyen "apróságokra" is odafigyel.

 

Te használsz arcfelismerést?

Címkék: Face ID

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3915654630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása