A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A különféle közmű szolgáltatók időről időre küldenek óra leolvasókat, akik lefényképezik és leolvassák a valódi óraállást, ami alapján készülhet elszámoló számla. Ebben semmi új nincs, de a modern eszközök ezt is megváltoztatják, és kényelmesebbé teszik. Mutatjuk, mit csinálj!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Irány az App Store vagy Play áruház

Természetesen a mobilod applikációs áruházánál kell kezdeni, iPhone-osok az App Store-t nyissák meg, ha pedig androidos vagy, akkor a Play áruházat.

Aztán a saját közműszolgáltatód applikációját keresd ki, van ilyen az EON-nak, az NKM Földgázszolgáltatónak, az NKM Áramszolgáltatónak, vagy akár az Elmű-Émász fogyasztóinak is.

Töltsd le a szolgáltatód applikációját, majd ha szükséges, akkor regisztrálj egy felhasználói fiókot magadnak. Ehhez általában email címre és egy jelszóra lesz szükséged. Ezt követően használhatod az applikációt.

Jelentsd le az óraállást a mobiloddal

Amelyik szolgáltató már lehetővé tette, annak a mobilapplikációjával készíthetsz egy fotót a mérőórádról, amit ha megteszel, és beküldöd a fényképet, akkor ez hitelesen kiváltja az óraolvasók munkáját, így nem szükséges otthon várnod az óraolvasót, adott helyzetben szabadságot kivenned a kijelölt napra.

Ezt jelenleg még nem támogatja az összes szolgáltató applikációja, de pl. az Elmű-Émász igen. Amelyik szolgáltató applikációja pedig nem támogatja a fényképes óradiktálást, ott marad egyelőre a sima óraállás jelentés, igaz, ez nem váltja ki az óraleolvasást. Az viszont biztos, hogy hamarosan az összes szolgáltató elérhetővé fogja tenni ezt a funkciót, egyrészt a piaci verseny miatt, másrészt azért, mert így munkaerőt tudnak spórolni (ráadásul óralevolvasóból is hiány van, így segítséget jelent ez a megoldás nekik).

Miért csak most indul ez a szolgáltatás?

Egyszerűen törvényi akadálya volt, hogy hitelesnek lehessen tekinteni egy mobiltelefonos lejelentést. A tavalyi év végén viszont elfogadott a parlament egy törvénymódosítást, ami mostmár lehetővé teszi, hogy az áram- és a földgázelosztó társaságok a mérőórák leolvasását a felhasználó részére biztosított applikáción keresztül is elvégezhessék.

 

Te használod a szolgáltatók mobilalkalmazását?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8214692260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása