A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A múltheti levelünkben a Facebook botrány kapcsán írtunk a személyiségi adatokról és az adatvédelemről. Ehhez szorosan kapcsolódik egy olyan téma, amiről ma fogunk írni, és akár Te is lehetsz "áldozat".

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A kulcsszó a hívásrögzítés

Na nem arra gondolunk, amikor egy szolgáltató jól dokumentált módon előre tájékoztatva rögzíti a telefonbeszélgetést, és azt 2 évig megőrzi, majd kérésedre bármikor rendelkezésedre bocsájtja. Ez teljesen rendben van, sőt, sok tevékenységnél az ügyfélszolgálat ilyen formájú eljárását törvény írja elő.

Viszont androidos felhasználóknak lehetőségük van olyan szoftvert használni, amely rögzíti a beszélgetéseket. Ezt sokan csak azért használják, mert jópofa dolognak tartják, meg amúgy is, milyen menő már az ismerősök előtt mutogatni, hogy nekik ilyet tud a telefonjuk.

Bezzeg az iPhone-osok ilyet nem tudnak! Persze, hiszen ez teljesen jogszabály ellenes az EU-ban. Ahhoz ugyanis, hogy valaki jogosult legyen egy személyes beszélgetés rögzítésére, ahhoz hozzájárulást kell kérnie a beszélgetőpartnertől. Márpedig kicsi esélyt látok rá, hogy valaki minden egyes telefonbeszélgetést azzal kezdene, hogy tájékoztatja a hívó felet, hogy a beszélgetést rögzíti, 2 évig megőrzi, stb-stb.

Hogyan rögzítheted a hívásokat, ha mégis szeretnéd?

Ha androidos telefonod van, akkor a play áruházból tölts le egy megfelelő szoftvert (pl. ACR). Ha pedig iPhone-os vagy, akkor nehezebb dolgod van. Hivatalosan egy alkalmazás sincs az App Store-ban, ami hívásrögzítésre alkalmas. Pontosabban van, de az nem a telefon készüléken tárolja a beszélgetést, hanem egy szolgáltatóhoz kapcsolódik, és oda menti a beszélgetést. Azonban csak azokat a hívásokat tudja rögzíteni, amiket Te kezdeményeztél ezen az alkalmazáson belül (tehát nem a készülék hagyományos telefon funkcióját használva). A probléma ezzel, hogy az App készítői pénzt kérnek a hívásrögzítési szolgáltatásért is, míg az anroidosoknál ingyenesen lehet rögzíteni a beszélgetéseket a telefon memóriájára.

Alternatív megoldás lehet még, hogy a beszélgetést kihangosítod, és külön rögzíted egy másik hangrögzítő eszköz segítségével, de ez persze macerás.

 

Te használsz hívásrögzítő alkalmazást?

Címkék: iphone android

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6913913382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása