A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Gmail hamarosan új felületet és funkciókat fog a felhasználóinak nyújtani. Legyünk őszinték, ideje is a frissítésnek, mert kissé már elavult a design.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Hogy fog kinézni?

A mai trendeknek megfelelően flat design-t fog kapni, vagyis egy jól áttekinthető, modern külsőt fog kapni a legnépszerűbb levelező.

Várhatóan három féle design "módot" lehet kiválasztani majd. Az alap beállításnál a levelek mellett kis ikonok fogják jelezni a csatolmányokat, és mindig olyan ikon lesz a levél mellett, amilyen típusú a levélben lévő csatolmány. A kényelmes beállításnál ezek a "sallangok" is eltűnnek, és maradnak a hagyományos gémkapocs jelölések a melléklettel rendelkező leveleknél, a kompakt opció esetén pedig sűrűbb sorközökkel találkozhatsz a levél listában, így egyszerre több levél fejléce lesz látható.

Milyen új funkciók lesznek?

Itt azért nagy csodákra nem kell számítani, de pár apróság azért várható.

  • közvetlenül a Gmail felületén keresztül elérhető lesz a G Suite naptár
  • a mobiltelefonokon már korában bevezetett automatikus válaszokat elérhetővé teszik a webes felületen is
  • lesz egy "szundi" gomb, amivel az új levélről szóló értesítést kérheted későbbre, vagyis így kérhetsz újabb emlékeztetőt egy levélről, hogy ne felejtsd el később
  • és állítólag lesz offline támogatása is, amikor is élő internet kapcsolat nélkül is el fogod tudni olvasni a korábbi leveleidet. Ennek a gyakorlati megoldására azért kíváncsiak vagyunk, mert ezt leginkább csak levelező programokkal lehet(ett eddig) megoldani. Elképzelhető egy böngészőbe integrált plugin, vagy ilyesmi.

Mikortól érhető el?

Eleinte az angol nyelvet használók között vezeti be a Google az új Gmail felületet, de köztük is fokozatosan, több lépcsőben. Utána jöhetnek az egyéb nyelvek. Állítólag néhány héten belül megtörténik az átállás, de ez szerintünk inkább csak az angol nyelvűekre igaz.

Pontos időpont így nincs, minden estre biztos, hogy maximum néhány hónapon belül hozzánk is elérkezik az új Gmail.

 

Te várod már az új Gmailt?

Címkék: google gmail

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7213836362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása