A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Na ne gondold, hogy a képernyő letörölgetésére és a billentyűzet leporolására szeretnénk bíztatni, ennél többről van szó.

Az egyik leggyakoribb meghibásodást okozó hibaforrástól szeretnénk megkímélni Téged.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Miért fontos kitakarítani a gépedet?

Itt egy fénykép arról milyen lehet akár a Te számítógéped belseje is:

Ez a kép nem egy gondosan kiválogatott fotó, amin egy extrém módon elhasznált, poros számítógép található. Ha legalább 1-2 éve nem volt a számítógéped kitakarítva, akkor jó eséllyel a Te számítógéped belseje is így néz ki.

Azért fontos ezzel foglalkozni, mert a számítógépben sok olyan rész van, ami melegszik, hőt termel. Ezeket ventilátorokkal hűtik, viszont a ventilátor lapátai is porosak, amik rontják a hatásfokot. Szélsőséges esetben előfordulhat olyan is, hogy a ventilátor a sok por miatt nem is forog, hanem "megragad". A rossz (vagy nem létező) hűtési teljesítmény pedig a számítógépet rövid úton teszi tönkre.

Csendesebb is lesz a gép!

"Amióta kitakarítottátok a laptopomat, azóta sokkal csendesebb, és még az akkuja is tovább bírja" - mondta egy kedves ügyfelünk.

Ennek az az oka, hogy a számítógépek a hőszenzorok jelei alapján szabályozzák a ventilátorok fordulatszámát. Természetesen ha rosszabb a hűtési hatásfok, akkor jobban melegszik az alkatrész, ezért magasabb fordulatszámra szabályoz a rendszer. Ez nagyobb zajjal jár, és több energiafogyasztással. A zaj mindenképp zavaró lehet, az energiafogyasztás pedig elsősorban a laptopot használóknál mutatkozik akkumulátor üzemidőben.

Tisztítsd meg a Windowst is a szemetektől

A fizikai kitakarításon túl érdemes szoftveresen is kitisztítani a gépedet, így szinte teljesen megújul. A hűtés miatt gyorsan tud dolgozni a processzor, a felesleges szoftverek nélkül pedig jól működik majd a Windows.

Hogyan csináld?

Ha Te házilag akarod elvégezni a takaraítást, akkor azt semmiképp se porszívóval tedd. Egyrészt a ventilátor lapátai alól nem is lehet kiszívni rendesen a port, másrészt könnyedén lehet vele kárt okozni a gép belsejében. Az ideális megoldás a kompresszoros takarítás, amennyiben pedig nincs kompresszorod, akkor sűrített levegős spray-vel is ki tudod fújni a port a gép belsejéből.

A szoftveres kitakarításhoz javasoljuk a Ccleaner program használatát, valamint törölni a felesleges programokat a számítógépről, vírusellenőrzést lefuttatni, valamint egy lemeztöredezettség mentesítés is segít gyorsítani a számítógépet.

Ha nem szeretnél vele otthon foglalkozni, akkor szervizünkben a kompresszoros tisztítás ingyenes, így ezt mindenképpen javasoljuk.

Ha pedig már úgyis elhozod a géped, akkor néhány ezer forint ráfordításával a szoftveres karbantartást is elvégezzük Neked, sőt, akár ingyenesen adunk tanácsot, hogy hogyan lehetne még gyorsabbá tenni a számítógépedet.

Jövő héten (április 04-től 10-ig) pedig a szoftveres karbantartásokat 30% engedménnyel végezzük el Neked, a tisztításhoz szükséges kellékanyagokat (pl. notebook/monitor tisztító készlet, sűrített levegős spray) pedig 20% engedménnyel vásárolhatod meg üzletünkben!

 

Hozd be hozzánk a számítógépedet, és díjmentesen kitakarítjuk Neked!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr908555488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása