A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A telefoncsere mindig sok nyűggel jár, hiszen szép és jó az új készülék, de valahogyan át kellene kerülniük a névjegyzéknek a régi telefonból az újba.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Ne így csináld!

Azt felejtsd el, hogy majd SIM kártyára másolod a névjegyeket, és a SIM kártya áthelyezésével már át is kerültek a névjegyek. Ez egyrészt elavult módszer, hiszen a SIM kártyára másolt névjegyeknél a nevek lerövidülnek, másrészt egy névjegyhez csak egy adatot tud tárolni a SIM kártya (több telefonszámot, email címet, stb. nem). Ráadásul némely telefonba hagyományos mini SIM kártya kerül, más típusokba Micro SIM, míg néhány típusba nano SIM, tehát elképzelhető, hogy a kártyádat ki is kell cseréltetni a szolgáltatódnál, így hiába másolod a régi kártyára át a számokat, az új telefonba azt nem tudod betenni.

Mi tehát a jó megoldás? Telefon (illetve operációs rendszer) függő dolog ez, nézzük sorban őket.

iPhone-ról iPhone-ra

Nincs is csodásabb dolog, mint iPhone-ról egy új iPhone-ra költözni, ugyanis egyszerűen csak csinálni kell egy mentést az iCloud tárhelyre a telefonról, az új telefon aktiválásakor pedig kiválasztani, hogy visszaállítás iCloud mentésből. Ezt követően a háttérképed, a csengőhangod, az összes névjegyzéked, de még az ikonjaid elrendezése is a a korábban megszokottaknak megfelelően áll be, tehát tényleg semmi dolgod, csak megvárni, míg mindent leszinkronizál a felhőből. Így a fotóid is szépen átkerülnek az új készülékre.

Hogyan csinálj iCloud mentést? Mindenek előtt szükséged van egy Apple fiókra, de ez jó eséllyel van Neked. Ha ez megvan, akkor a Beállítások menüben az iCloud menüpontban tudsz bejelentkezni az Apple felhő szolgáltatásába. Lentre görgetve a Biztonsági mentés menüpontra klikkelve készíthetsz biztonsági mentést.

Megjegyzés: ha esetleg kevés az 5GB-os iCloud tárhely a biztonsági mentés elkészítéséhez, akkor havi 1 euróért vásárolhatsz 50GB-os csomagot. Ezt igénybe veheted akár csak egyetlen hónapra is, amíg a költözést megcsinálod.

Androidról iPhone-ra

Az Apple annyira szeretné az Androidos felhasználókat átcsábítani magához, hogy kulcsrakész megoldást készített arra, hogy a költözés ne jelentsen problémát. Fontos, hogy az Androidos készüléked és az iPhone-od legyen ugyanazon a WiFi hálózaton legyen. Az Androidos telefonodra telepítsd fel a Váltás iOS-re nevű appot a Google Play áruházból, vagy erről a linkről.

Az Androidos készüléken indítsd el az előbbi szoftvert. Az iPhone aktiválásakor kattints az Áthelyezés Androidból lehetőségre. Az iPhone-on fogsz kapni egy 10 jegyű hitelesítő kódot, ezt pötyögd be az Androidos készülékeden. Az Androidos készüléken válaszd ki azokat a tartalmakat, amiket szeretnél átmásolni az iPhone-odra, majd kattints a Következő gombra. Ez után ne nyúlj egyik telefonhoz sem, amíg az iPhone azt nem jelzi, hogy az átvitel befejeződött - akkor sem, ha az Android azt jelzi, elkészült.

Az átivtel időtartama függ az átmásolandó adatok mennyiségétől, akár hosszú időt is igénybe vehet. Ezt követően csak be kell fejezned a beállítások finomhangolását, és használni az új készülékedet.

Androidról androidra

Az Androidnál már nem olyan szép a világ, mint az iOS eszközöknél, ugyanis nincs megoldva a költözés olyan szépen, mint egy iPhone-nál. Itt az új készüléken használd ugyanazt a Google fiókot, mint a régin, így a kontaktjaid szinkronizálva lesznek, valamint a gmail-es leveleid is.

A fotókat viszont manuálisan kell átmásolnod (legegyszerűbb a memóriakártya áthelyezésével), az appokat pedig újra le kell töltögetned a play áruházból. És persze a csengőhang és egyéb beállításokon is végig kell menned.

iPhone-ról Androidra

Na ez még nehezebb helyzet. Először is ellenőrizd, hogy az iPhone-odon be vagy jelentkezve az iCloud felhő szolgáltatásba, és ott be van kapcsolva a névjegyek szinkronizálása. Ezután menj a www.icloud.com címre, ahol bejelentkezés után a Kontaktokon belül jelöld ki azokat a névjegyeket, amelyeket szinkronizálni szeretnél (Ctrl+A-val kijelölheted mindet). Bal alul klikk a fogaskerékre, majd az Export vCard lehetőségre. A google.com/contacts oldalon jelentkezz be Gmail fiókoddal (ha nincs, regisztrálj), és a Továbbiak menüt lenyitva az Importálás rész alatt beimportálhatod az előbb letöltött vCard-ot. Jelentkezz be az Androidos telefonodon az iménti Gmail fiókoddal. A kontakt kérdés ezzel kipipálva.

A fényképeket is manuálisan kell áthelyezned. Csatlakoztasd az iPhone-t a számítógépedhez, és a mappa tallózással mentsd ki a fényképeket, majd csatlakoztasd az Androidos készüléket, és másold a DCIM mappába. Ennyi.

Windows-os telefonoknál

Windows Phone-ok esetében a legegyszerűbb, ha akár az Android, akár az iPhone-odat szinkronizálod össze az Outlook-oddal, és utána a Windows Phone-od szinkronizál majd az Outlook-kal, így átkerülnek a névjegyek.

A fotókat hasonlóan az Androidos megoldáshoz egy manuális másolással tudod átvinni egyik készülékről a másikra.

 

Ha nem boldogulsz a költözéssel, akkor fordulj hozzánk a két ünnep között, segítünk Neked!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr248201076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása