A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Nincs is jobb bizonyítéka annak, hogy mindig van egy új piaci rés, olyan termék, amit korábban senki sem készített, és egyszer csak az egyik legnagyobb sláger lesz belőle, mint manapság a selfie bot.

De mi a fene ez, és miért van most erre szükség, ha eddig nem kellett? Mindjárt megtudod!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi az a selfie?

A saját magadról készített fotókat hívják selfie-nek. Ez a közösségi média és az okostelefonok világában szükségszerűen kezdett elterjedni, hisz a fiatalok gyakran cserélgetik a profilképüket, és a legegyszerűbb, ha saját magukról készítenek egyet. A népszerűségéről csak annyit, hogy 2 éve az internet leggyakrabban használt szava világviszonylatban a selfie szó volt.

Aztán ez szépen továbbfejlődött, és ha valaki egy nevezetességnél járt vagy egyszerűen csak meg akarta mutatni a világnak, hogy merre is jár ő vagy épp kivel van, akkor is készített egy selfie-t, és már ment is a Facebookra vagy Instagramra a fotó.

De persze jött egy újabb probléma, hogy az ember karja nem túl hosszú, és így nem túl sok minden fér bele a képbe. Saját magán kívül maximum még 1 vagy 2 ember, de a környezetből nem sok. Ehhez messzebbről kell fotózni, de ahhoz viszont meg kell kérni valakit, az pedig már nem selfie, vagyis nem trendi. És persze nem is mindig van valakit, akit meg lehet kérni, vagy valaki lemarad a képről.

Erre válasz a selfie bot!

Valaki azonban zseniálisan felfedezte ezt a problémát, meglátta a piaci rést és máris kínált rá egy nagyon egyszerű megoldást, a selfie botot. Ez egy olyan bot, amelyre rögzítheted a telefonodat vagy fényképeződet, és teleszkóposan kitolhatod kellően hosszúra, így pedig már igazán jó fotókat készíthetsz, amin akár egy kisebb csoport egésze is rajta tud lenni, vagy egy komplett asztaltársaság, és még a mögötted lévő panoráma is látszik.

A tervezők gondoltak arra, hogy ez legyen kellően kicsi, hogy bárhová könnyű legyen magaddal vinni, ezért kb. 30 cm-re is összetolható, kb. 3 cm átmérőjű, és kis súlyú (jellemzően alumínium, 180-200 gramm). A maximális hossz, amennyire ki tudod tolni szintén változik típusonként, ami nálunk is kapható, az 115 cm-ig tolható ki, ami bőven elegendő.

Milyen extrát tud, és mennyiért?

A selfie bot ugyan megoldást jelent a fenti problémára, ám innentől nem tudsz Te exponálni, hiszen nem éred el a gombot, vagyis be kell állítanod az önkioldót, ami 5-10 másodperc után automatikusan fotóz. De persze pont akkor valaki pislog, nem oda néz, épp nem mosolyog, stb. Ekkor telefon vissza, újra beállít, újra próbál, és sokadik próbálkozásra sikerül.

Erre kínálnak bluetooth-os nyomógombbal felszerelt selfie botokat, amelyeknél az exponálás újra a Te kezedbe kerül, egy gomb lenyomásával bluetooth-on keresztül adsz jelet a telefonnak, mikor fotózzon.

Egy ilyen selfie botot nálunk 6.990 Ft-ért vásárolhatsz meg, de bluetooth nélküli, nevenincs gyártók már 2-3.000 Ft-ért is kínálnak megoldást.

 

Te szoktál selfie-t készíteni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr847687764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása