A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Nyáron érkezik a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10. Megdöbbentő és a Microsofttól teljesen szokatlan, hogy a szoftver ingyenesen is elérhető lesz. De nem mindenki számára. Nézzük, hogy Neked ingyenes lesz-e.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Jön a Windows 10

Elöljáróban nézzük meg, hogy mi is a Windows 10. A Windows 10 a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 8 utódja. Várhatóan a Windows 7 és a Windows 8 jó tulajdonságait fogja egyesíteni a rendszer, vagyis a Windows 8 gyorsaságát, stabilitását és modern megoldásait fogjuk megtalálni a rendszerben, de a - sokak által utált - Windows 8-as csempés felület helyett (vagy azt kiegészítve) a Windows 7-es (és korábbi verziókból ismert) hagyományos Start menü lesz a rendszer része.

A megjelenésnek nincs még konkrét dátuma, azt azonban elárulta a Microsoft, hogy idén nyáron lesz elérhető.

Kinek lesz ingyenes?

A Microsoft első meglepetése az volt, hogy bejelentette, hogy aki - jogtiszta - Windows 7-es vagy Windows 8-as operációs rendszert használ, az a megjelenést követő első évben ingyenesen frissíthet Windows 10-re.

Tehát ha Neked van legálisan megvásárolt Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszered (hologramos Windows COA matrica a gépeden), akkor az első egy évben Te ingyenesen jogosult leszel a frissítésre. Fontos, hogy csak a licenc lesz ingyenes, a frissítéssel kapcsolatosan felmerülhetnek szerviz költségek - amennyiben nem magadnak végzed el otthon a frissítést.

Az illegális verziók is frissíthetők?

A második lépése az volt a Microsoftnak, hogy bejelentették, Kínában - ahol a legmagasabb az illegális szoftverhasználók aránya - ingyenesen biztosítja a lehetőséget az illegális Windowst használóknak, hogy frissítsenek Windows 10-re, így legalizálva azt.

Ennek mi értelme? Egyszerű: a piaci pozícióját akarja a Microsoft megerősíteni, hogy később ne igazán legyen alternatívája a Windowsnak.

Ezzel az exkluzív ajánlattal konkrétan Kínát célozták meg, denem egyértelmű, hogy más országban is érvényes lesz-e az ajánlat.

Mit mond a Microsoft Magyarország?

Nem teljesen tiszta a kérdés. Ezt válaszolta az index.hu kérdésére a Microsoft:

"Idén nyáron jelenik meg a Windows 10, és minden ügyfelünk, aki Windows 10 futtatására alkalmas eszközzel rendelkezik, azokat is beleértve, akik nem jogtiszta Windows rendszert használnak, frissíthetnek Windows 10-re. Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez."

Eszerint igen, itt is biztosított lesz a lehetőség. De ne örülj, mert pontosított a Microsoft:

"Habár a nem jogtiszta PC-k is frissíthetőek lesznek Windows 10-re, ezen licencek még nem változnak át jogtisztává a frissítés megtörténtével. A nem jogtiszta Windows rendszereket nem a Microsoft bocsátja ki. Nincsenek megfelelően licencelve, és nem támogatja sem a Microsoft, sem pedig minősített partnerei. Amennyiben egy eszköz a frissítés előtt nem jogtiszta vagy helytelenül van licencelve, az az eszköz a frissítést követően is nem jogtiszta vagy helytelenül licencelt marad."

Szóval egyelőre úgy fest, hogy itthon nem lesz ingyen legalizálható az illegális Windows, de érdemes figyelni az ezzel kapcsolatos híreket, de mi is tájékoztatunk majd a fejleményekről. Minden esetre, ha most is legális a Windows-od, akkor ingyen frissíthetsz Windows 10-re.

 

Te fogsz frissíteni Windows 10-re?

Címkék: windows

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr607285741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása