A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Kampányoltunk már korábban is a legális szoftverhasználatról, és hogy van más lehetőséged is, mint lopni a "drága" szoftvereket. Most a Microsoft Office programcsomagról fogunk írni, és bemutatjuk, hogy a legális Office sem mindig olyan drága, hogy a gatyád is rámenjen. A Microsoft ugyan évekkel ezelőtt mutatta be az Office 365 termékcsaládot, mégsem túl sikeres (Magyarországon). Pedig ha jól megnézzük, egy rendkívül jó választás lehet. Mi a cégnél most fogunk átállni rá.

Megéri elolvasni?

Miben más, mint a hagyományos Office?

Az Office 365 alapvetően ugyanolyan szoftver, mint a hagyományos értelembe vett Office, mindössze a licencelésben van különbség. Míg a hagyományos Office-t ha megvásároltad, akkor az onnantól a Tiéd, és használod amíg csak akarod, addig az Office 365 éves licenc, vagyis minden évben újra és újra meg kell vásárolni. Ez elsőre elrettentően hangozhat, de egyébként nem az. Olvass tovább egy kicsit.

Az Office 365 ugyanis jóval kedvezőbb áron kapható, mint a hagyományos Office, jelenleg az Office 2013. Amíg ugyanis egy Office 2013 Home and Business verzió közel 80.000 Ft-ba kerül (és mindössze egy gépen használható), addig az Office 365-öt akár 5 számítógépre is telepítheted, az ára pedig kb. 50.000 Ft. Vagyis havi bő 4.000 Ft-ért van 5 gépen legális Office, gépenként 800 Ft.

Az otthoni célra használható verzió ráadásként ennél is olcsóbb, az kb. 30.000 Ft-ba kerül, a feltételek ugyanazok, az egyetlen különbség, hogy az üzleti célra nem használható. Vagyis egy család vesz egy ilyen Office-t, és az összes otthoni gépre, laptopra feltehető.

Itt jegyeznénk meg, hogy az Office 2013-ból is van otthoni változat, ami kedvezőbb áron kapható, azonban az üzleti célra ugyancsak nem használható.

Az áron kívül miért jó még?

Ha például most megvásárolnál egy Office 2013-as programcsomagot, akkor csak azt a verziót használhatod, amit megvásároltál, vagyis ha Windows-ra valót választottál, akkor csak Windows-on tudod használni, ha Mac-re valót, akkor csak Mac-en tudod használni.

Ezen kívül valószínűleg jövőre érkezik az új Office(várhatóan Office 2016 néven), és akkor máris egy elavult szoftvered van.

Az Office 365-nél viszont megvan az a szabadságod, hogybármilyen platformra telepítheted (tetszőlegesen kombinálva), vagyis lehet, hogy van egy Windows-os asztali géped, két Mac-et futtató laptopod, egy iPad-ed és egy okostelefonod. Ezek mindegyikére felteheted, és mindegyiken jól fog működni.

További előny, hogy amint bemutatnak egy új Office verziót, azt az Office 365 előfizetők automatikusan megkapják, azonnal jogosultak lesznek annak a használatára. Így naprakész lesz a szoftvered, nem kell a kifuttatott verziót használnod csak azért, mert egyszer megvetted drága pénzért.

Ja, nem mellesleg: akár 1 TB OneDrive tárhelyet is ad a Microsoft.

A felhő alapú adattárolásról bővebben korábbi bejegyzésünkben olvashatsz.

Mi a helyzet a cégekkel?

A fentieken túl további előny a cégek számára, hogy míg a hagyományos Office vásárlása beruházási tétel, addig az Office 365 kvázi bérlésnek minősül, vagyis azonnaliköltségként elszámolható tétel.

Mindenkinek az Office 365 a jó választás?

Nem. Kalkulációnk szerint az Office 365 egy olyan otthoni felhasználó számára, aki egyedülálló, és csak egy eszközön akarja használni az Office-t, nem éri meg. Számára jobb választás az otthoni verziójú Office 2013 (kb. 40.000 Ft).

Leginkább ott éri meg az Office 365, ahol egy előfizető(tulajdonos) több (legalább 2, de inkább 3-5 közötti)számítógéppel rendelkezik.

 

Havi néhány száz forintért hozzájutni gépenként egyjogtiszta Office-hoz, ami folyamatosan frissül, már szinte túl jó ajánlat. Mi biztosan áttérünk rá, gondold át, Neked megéri-e.

 

Használj legális szoftvert. Ha még ezt is sokallod, még mindig ott az ingyenes OpenOffice.

Címkék: szoftver illegális szoftver jogtiszta szoftver tiszta szoftver legális szoftver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr606923191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása