A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az egyik nagyáruház épp most akciózik egy táblagépet 10 ezer forintért. Ugyanez a típus tavaly is akcióban volt nálunk, akkor 15.000 forint volt az ára.

A gép ugyanaz, tudás nem változott, az ár igen. Eláruljuk, hogy miért ne vegyél ilyen olcsó táblagépet, és így megkímélheted magad egy csalódástól, és - ami még fontosabb - , hogy a gyermekedet is.

Megéri elolvasni?

Mi ez a táblagép őrület?

Manapság minden fiatal táblagépet szeretne. A gyerekek körében szinte már ciki, ha valakinek nincs. A szülő pedig jót akar, a Karácsony közeledik, jónak tűnő ötlet lehet, ha a vágyak vágyát teljesíteni tudod, és a gyermekednek azt tudsz ajándékozni, amit igazán szeretne.

Ám nagyon fontos, hogy táblagép és táblagép között legalább akkora különbség lehet, mint egy kispolski és egy új S Merci között. Természetesen a legfelső kategóriát a múltkor is kitárgyalt iPad képviseli, a második vonalat az ASUS, Samsung, LG, Lenovo és a Google Nexus márkák képviselik, de ugyanide lehet sorolni a táblagépekben nem túl gyakori Sony-t is.

Ezek a márkák már a középkategóriában is megjelennek, és a felső-közép szintig terjed a kínálatuk, azonban az alsó kategóriákban nem versengenek.

Miben gyengébbek az olcsóbb gépek?

A kínaiak nem lennének kínaiak, ha nem készítenének ebből a rendkívül népszerű termékből is olcsó másolatot. Ezek a másolatok azonban többnyire rendkívül silány minőségűek, anyaghasználatuk borzasztó, a sorjás műanyagok nem ritkák, az érintőpanel műanyag (plexi) - szemben a nagy márkák üveg paneljával, aminek érzékenysége és finomsága fényévekkel jobb. Az ilyen gépek felszereltsége és tudása is évekkel elmarad a manapság elvárhatótól, hiába jól hangzik az, hogy hány gigaherzes a processzor, és hogy hány mag van - ez ne tévesszen meg. Hidd el, csak marketing fogás, és sokan bedőlnek neki, de a sebesség nem csak a gigaherztől és a magok számától függ. Anélkül, hogy belemennénk a szakmába, ez kb. olyan, mint egy LED izzó 3W teljesítménnyel képes világítani egy normál 45W-os izzóval azonos fényerővel. Ez alapján egy 15W-os izzót simán megvennél a 3W-os LED-del szemben, hisz az milyen jó, közben pedig egyáltalán nem.

A kulcs kérdés egyébként a hardver és a szoftver egymáshoz történő csiszolása, az optimalizálás. Az androidos rendszereknek egyébként ez az egyik komoly hátrányuk az Apple gépeivel szemben, hogy míg az Apple maga gyártja a hardvert és ő készíti a szoftvert is, addig a Samsung és egyéb androidos gépeket gyártó cégek a Google-től veszik a szoftvert, ők pedig csak a hardvert adják(kivéve a Google Nexust, ők az Apple séma szerint maguk készítik mindkettőt). Igaz, egy neves gyártó veszi a fáradtságot, és utólag azért ráigazítja a gépre a szoftvert. Ezt egy nevenincs 'kici, occó' gyártó nem teszi meg.

Hallottál arról, hogy az X5-ös BMW kínai másolatát egy német autós újságíró egyszerűen felgyújtotta? Nézd meg a videót!

Gyereknek végképp ne!

Bárkinek is ilyen gépet használni büntetés volna. Ha kis gyereknek vennél táblagépet, akkor válassz neki való típust (vannak kifejezetten gyerek tabletek), ha kicsit nagyobbnak, akkor fontos, hogy erős gép legyen (fizikailag és hardveresen is), hisz nem árt, ha strapabíró (leggyakoribb meghibásodás a leejtés és/vagy türelmetlenségből adódó kijelzőtörés), és az sem, ha a játékok gond nélkül futnak rajta. Ha pedig magadnak akarsz gépet: legyen nagy a kijelző, hogy kényelmesen tudj rajta böngészni és híreket olvasni, és lehetőség szerint hosszú legyen az akku üzemideje.Így szívesen fogod használni.

 

Vegyél nagyáruházból olcsó táblagépet, de csak az ellenségednek! Aki kicsit is fontos Neked, neki csak jó gépet vásárolj, vagy inkább egy pulóvert.

Címkék: apple android tablet ipad ios tábla pc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr606879323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása