A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Manapság nagyon sok hordozható elektronikai eszközt használunk. Ott az okostelefon, táblagép, laptop, stb. Ezzel együtt megnőtt annak a kockázata is, hogy ezekre az eszközökre folyik valami, vagy ami még rosszabb:beleesik a készülék a vízbe.

iphone-toilet.jpg

Érdekesség: az iPhone-ok és a WC között különleges kapcsolat lehet, mert gyakori, hogy beesik az iPhone a WC-be. Más típusoknál ezt sosem halljuk, tehát biztosan az iPhone fogásával van valami hiba :-)

Mit tegyél, ha megtörtént a baj?

Ennél is gyakoribb, hogy a laptopra borul a víz, bor, stb. Ilyenkor haladéktalanul áramtalanítsd a készüléket és ne felejtsd el az akkumulátort is kivenni (ha eltávolítható). Ha ez nem lehetséges, akkor mielőbb kapcsold ki, és ne próbálgasd, vajon túlélte-e, pláne ne dugd be a töltőt.Lehet, hogy eddig nem volt zárlat, és pont emiatt lesz.

Ezt követően keress fel egy szervizet, ahol darabjaira tudják szedni a készüléket, kitakarítják, kiszárítják, és szerencsés esetben működni fog a géped. Ha nem működik, még mindig van lehetőség megpróbálni egy ultrahangos tisztíttatást. Ez eredményre vezethet, de költségesebb megoldás a mechanikus tisztításnál, szárításnál.

A megelőzés most is kifizetődőbb!

Természetesen jobb, ha elkerülöd a veszélyes helyzeteket:ne igyál a laptop mellett, és tedd a poharat egy kicsit messzebb; ne nyomkodd a telefonodat, miközben épp a "dolgodat" végzed (koncentrálj egy dologra) :-)

 

Vigyázz a készülékeidre, a víz könnyedén okozhat zárlatot, és teheti tönkre a drága gépeidet!

Címkék: iphone beázás laptop beázás notebook beázás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr306184712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása