A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az elmúlt években rohamosan nő a WiFi képes eszközök száma az otthonokban, irodákban. Míg néhány éve még a laptopokban sem volt egyértelmű, addigra manapság WiFi van az összes telefonban, táblagépben, laptopban, asztali gépekben, sőt háztartási készülékekben is, mint például TV, média lejátszó, és intelligens hűtő.

Az első WiFi-s eszköz megvásárlása előtt az internet kapcsolat is csak hagyományos, vezetékes csatlakozással történt, de amint lett WiFi, azonnal megjelent az igény a vezeték nélküli szabadság kiélvezésére. A legtöbb ember ekkor került először kapcsolatba a routerrel. A router egy olyan eszköz, ami az internet kapcsolatot hivatott megosztani, hogy egyszerre több készülék is képes legyen használni ugyanazt az internet kapcsolatot. Routerek közt is léteztek sima vezetékes kapcsolatra alkalmasak (ezek csak vezetékes kapcsolaton keresztül tudtak több gépet kezelni), a másik csoportot a WiFi-s router jelenti, ami vezeték nélküli kapcsolat létrehozását teszi lehetővé.

A vezeték nélküli routerek elterjedésének idején az internetkapcsolat sebessége kb. 10-ed akkora volt, mint manapság, így az akkori routerek is ahhoz voltak megfelelőek. Így az egyik szempont, amint fontos figyelembe venni router vásárlásakor, az az internet előfizetés sávszélessége. A router legyen gyorsabb, mint az internet sávszélesség, hisz így tudod maximálisan kihasználni az előfizetett csomagod teljesítményét.

A másik fontos szempont, hogy hány eszközzel fogsz a routerre csatlakozni. Elvben ugyan az alap routerek is képesek rengeteg eszközt kezelni, de mégis érdemes úgy tekinteni, hogy 3-4 eszközig belépő szintű routert válassz, 8-10 eszközig közép kategóriásat, efelett pedig egy komoly router szükséges.

A harmadik szempont az, hogy a routertől mekkora hatótávolságra van szükség. Ezt befolyásolja a fizikai távolság, valamint a router és pl. táblagép tervezett használati helye között van-e terep akadály (falak, stb.). Nagyobb házakba és/vagy vastag falakkal rendelkező épületeknél célszerű nagyobb teljesítményű routert választani, ha pedig többszintes az épület, akkor a vasbeton födém miatt mindenképp nagy teljesítményre van szükség.

A fentieken kívül még számos egyéb szempont is lehet, de ezek már speciálisabb esetek, általánosságban a fenti három szempont sokat tud segíteni abban, hogy megfelelő routert válassz. Természetesen ha szükségét érzed, fordulj hozzánk bizalommal, munkatársaink készségesen fognak segíteni megtalálni a Neked megfelelő routert.

 

A Te routered megfelelően működik?

Címkék: wifi router

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr496184645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása