A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A héten megtartotta az Apple a szokásos szeptemberi termékbemutatóját, ahol megmutatták nekünk 4 féle új iPhone-t, 2 féle új Watch-ot és egy új fülhallgatót.

Az árak pedig úgy változtak, hogy nem is változtak. De mégis.

iPhone 14

Mostantól a nem Pro szériából is kihagyták a minit, vagyis az alap méret a 6,1"-os képátlójú telefon, megegyezően a Pro széria kisebbik modellének méretével. Viszont továbbra is két méretben érhető el az alacsonyabbik iPhone széria is, Plus néven ugyanis a Pro Max-hoz hasonlóan 6,7"-os kijelzőt építenek a kisebbik szériába is. Magyarán mostantól mindkét sorozat ugyanazokban a méretekben érhetők el.

Design tekintetében a Pro széria változott minimálisat, a szenzorsziget ugyanis kisebb lett, átalakult, és tényleg egy sziget formájában található meg a képernyő felső részén. Ezt pedig zseniális trükkökkel tudja az oprendszer felhasználni értesítési ikonok elhelyezésére, ami látványos és praktikus.

A processzor tekintetében sem egyezik a két széria, a Pro sorozat ugyanis tovább lépett az A16-os chipre, ám az olcsóbb modellek a tavalyi, A15-ös chipre épülnek, igaz, sikerült belőle egy is kifacsarni némi többlet teljesítményt.

Sokat fejlődött viszont a kamera, a sima széria esetében is képes több fényt beengedni a lencse még rossz fényviszonyok között is, ami mindenképp hasznos előrelépés.

Az új modelleknél az USA-ban már nem lesz SIM tálca, vagyis csakis eSim-re épít a telefon, és elérhetővé vált a műholdas kapcsolat is. Ennek lényege, hogy amennyiben nincs mobil térerő és WiFi, de bajba kerülünk (például egy túrázás közben), akkor műholdas kommunikáció segítségével hívhatunk segítséget. Ez egyelőre csak korlátozott régiókban működik, de ha széles körben elterjed majd, mindenképp hasznos funkció lesz.

A Pro modelleknél pedig még tovább javították a kamerát, a 2 db 12 megapixeles kamera mellett a 3. kamera már 48 megapixeles, amit kihasználva tovább javulhat a szoftveres képstabilizálás, a nagyítás lehetősége, stb.

Az olcsóbbik széria 128 GB-tól 512 GB-ig rendelhető, míg a Pro ugyancsak 128 GB-tól indul, de akár 1 TB is elérhető.

És az árak... Szóval a helyzet az, hogy az árak nem változtak az iPhone 13 áraihoz képest, ami nagyszerű hír, pláne amikor mindennek az ára extrém módon emelkedik. De ez a hír csak dollárban igaz, ám a dollár-euró-forint árfolyam változásai miatt Magyarországon sajnos egyre elérhetetlenebb ársávba kerültek ezek a készülékek. A legolcsóbb új iPhone-ért 450 ezer forintot kell fizetnünk, ha ugyanezt nagy kijelzővel szeretnénk kérni, akkor fél milliót. Ha a Pro szériából válogatnál, akkor 570 ezerről indul a kínálat (nagy kijelzővel 630 ezer Ft a belépő), és ha a legnagyobb tárhellyel kéred a Pro széria nagyobbik kijelzős változatát, akkor 930 ezer forintot kell érte kifizetni.

Watch 8, Watch SE, Watch Ultra

3 féle órát is bemutatott az Apple. A Watch 8 a sorban érkező következő modell, az SE a nevének megfelelően egy jó ár-érték arányon tartott modell, az Ultra pedig egy csúcs kivitel, különleges funkciókkal és persze annak megfelelő árazással.

A Watch 8 alapvetően két újdonságot hoz a 7-es szériához képest. Az egyik a hölgyeknek lehet hasznos, 0,1 celsius pontossággal érzékeli a testhőmérséklet változását, ami állítólag a menstruációs ciklus követésében jelenthet segítséget. A másik hasznos újdonság pedig a baleset figyelés, vagyis autóvezetés közben érzékeli az óra ha balesetet szenvedünk, és szükség esetén értesíti a megfelelő szerveket illetve a beállított ismerőseinket, segítséget hívva hozzánk.

41 és a 45 mm-es méretben érhető el a Watch 8, az előbbi 210 ezer forinttól, utóbbi 225 ezertől kapható.

Az SE modell 40 és 44 mm-es méretben lesz kapható (130 és 145 ezer forintért), ez is megkapja a balesetérzékelést, van benne pulzus mérés, elesés érzékelés, 50 méterig vízálló, szóval egy alacsonyabb árazású modellnek ez tényleg kiváló.

Az Ultra sorozat viszont igazi nagyágyú, 49 mm-es méretű titán tok, 2000 nites fényerővel rendelkező kijelző, amit extrém ellenálló, zafír üveggel borítottak. Szélsőséges hőmérsékletek között is használható marad az óra (-20 foktól egészen 55 fokig), dedikált akció gombot helyeztek el a készülékre, amire tetszőleges funkciót állíthatunk be. 3 mikrofon figyeli a külső zajokat, és persze a beszédünket, a tökéletes hangminőség érdekében, az óra pedig többféle GPS frekvencián is képes kommunikálni. Mindezeket a komponenseket pedig különféle szoftveres háttérrel támogatta meg az Apple. A Watch Ultra ára viszont igen borsos, 420 ezer forint.

Új AirPods Pro

A vezeték nélküli fülhallgatóból is hozott nekünk újdonságot az Apple, az AirPods Pro 2-t. Több féle fülformához kialakított szilikon betétet készített el az Apple, az eddiginél kétszer jobb háttérzaj szűrést, valamint még jobb térhangzást ígérnek.

Az új AirPods Pro 2 ára 124.990 Ft.

Videó

Ha megnéznél egy videó összeállítást a bemutatott Apple termékekről, akkor klikk az alábbi képre, ahol ismert hazai YouTube-erek tekintik át az Apple újdonságait.

https://youtu.be/eFLM59lrkho


 

Te tervezel valamilyen új Apple terméket vásárolni?

Címkék: apple iphone 14 watch 8 watch ultra airpods pro 2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7617928517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása