A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az Apple felhasználók régóta élvezik az ökoszisztéma adta előnyöket, vagyis azt, hogy a különféle Apple készülékek minden másnál magasabb szinten kompatibilisek egymással, és olyan sokrétűen használhatók együtt, mint semmi más.

Most a Microsoft próbálja tartani a lépést, nem is sikertelenül!

A Microsoft is belátta: fontos az eszközök közti kommunikáció

A Microsoft is próbálkozott a mobil piacon is széleskörű piaci részesedést szerezni magának, amivel megágyazott volna annak, hogy ők is hasonlóan gördülékeny környezetet készíthessenek ügyfeleiknek, mint az almás cég. Mivel azonban ez kudarcba fulladt, így kénytelen más platformhoz igazodni. Az iPhone-okkal a rendszer zártsága miatt nem tud teljeskörű átjárhatóságot létrehozni, ott marad az iCloud szinkronizáló program, amivel szinkronizálhatók ugyan a fotók, a névjegyek, naptárbejegyzések, stb, de kb. ennyi.

Az Androidnak viszont nincs számítógépekre való operációs rendszere, így adta magát az együttműködés. A Windowson elérhető Phone Link applikáció segítségével egyszerűen szinkronizálható az androidos készülékünk a számítógépünkkel. Ugyan nem olyan szintű az átjárhatóság, mint az Apple rendszerében, de jelentős az előrelépés a korábbi időszakhoz képest. Viszont most jön egy igazán ütős újítás!

A Word és a Power Point nagyot dob

A Microsoft az Office fejlesztői változatában mutatta be legújabb ötletét, ami tesztelést követően kerülhet majd a felhasználókhoz. Az ötlet, hogy szövegszerkesztéskor vagy prezentáció készítéskor gyakran szükséges fotókat beszúrni a szerkesztett dokumentumba vagy prezentációba, ami sokszor macerás. Rajta van a fotó a telefonodon, azt valahogy másold át vagy szinkronizáld a számítógépedre, netán küldd át emailben, hogy utána tudd majd kitallózni és beszúrni a megfelelő helyre.

Az újítás lényege, hogy a kép beszúrását közvetlenül megteheted majd a telefonodról. Ehhez a Beszúrás menüben a Kép almenüt választva kiválaszthatod a Beszúrás telefonról opciót, és máris tallózhatsz közvetlenül a telefonodon tárolt fotók közül. Természetesen csak akkor működik ez a funkció, ha korábban már párosítottad az androidos telefonodat a Phone Link alkalmazással.

 

Alig várjuk, hogy az Office-ban megjelenjen ez az újdonság, ez tényleg nagyon hasznos lesz.

Címkék: office word android power point phone link

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5517977144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása